tisdag 31 januari 2012

Myskväll

Idag var jag inne och fick en spruta i sätesmuskeln och fyllde på lite röda blodkroppar och trombocyter. Blev en ganska lång dag men hade med mig god matlåda bestående av kyckling från gårdagens goda middag som jag o mikaela fixade. Så det gick ingen nöd på mig. Om man bortser från huvudvärken som envist har hängt kvar hela dagen till synes opåverkad av tabletter.
Nu sitter jag framför kaminen och myser. Tyckte de var kallt inne så bestämde mig för att elda lite. Alltid trevlig! God kväll på er.


måndag 30 januari 2012

godstart.se

Ett litet tips på hur man kan skänka pengar utan att det kostar något. Sätt godstart.se som din startsida. Varje gång du besöker godstart.se så samlar du in pengar till välgörande ändamål. Pengarna kommer från annonsörer och varje gång du klickar på en länk eller annons så samlar du in ännu mer pengar. Superbra grej eller hur?!

Blodvärden

Mikaela åkte nyss hem. Vi har lagat god mat och haft det trevligt. Igår var sista cellgiftsdroppet i den här intensiva omgången som varit och jag har klarat mig bättre än jag trodde. Fast det har varit några ganska jobbiga dagar ändå. Imorgon ska jag in igen men skall bara få en spruta i rumpmuskeln och sen hem igen så det är inte så farligt. Kommer antagligen få fylla på med röda blodkroppar. Fyllde på trombocyter igår, alla mina blodvärden har gått ner väldigt lågt. Har färre vita blodkroppar än jag någonsin haft förut. Men slapp i alla fall avbryta behandlingen som vissa fått göra för att dom blivit för dåliga, känns bra.

Tänkte förklara lite om blodvärde. Man mäter 3 olika sorters värden:
HBhemoglobinkoncentrationen
• Transport av syre från lungorna till övriga vävnader.
• Transport av koldioxid från perifera vävnader till lungorna.
• Buffertsystem i blodet som hindrar ändringar i pH utanför det fysiologiska riktområdet.  
LPKleukocytpartikelkoncentration 
Leukocyter har som uppgift att fagocytera mikroorganismer, eliminera kroppsegna och främmande material och reglera kroppens immunförsvar. 
NeutrofilaEn viss sorts vita blodkroppar som speciellt har med immunförsvaret att göra. Ju färre desto sämre försvar.
TPKtrombocytpartikelkoncentration
Bestämning av antalet trombocyter ingår som en viktig del vid anemi- och blödnings-utredning. Trombocyter har sin centrala roll i den primära hemostasen och aktivering av de humorala koagulationsfaktorerna. 


Igår var mina värden följande:
HB: 91 - en frisk människa har mellan 120 - 170 (jag brukar få fylla på när jag har 85 eller lägre)
LPK: 0,4 var av Neutrofila: 0,1 - frisk människa 3,5-8,8 (har man under 0,5 i neutrofila så är man extremt känslig)
TPK: 17 - frisk människa 140-180 (brukar fylla på vid 20 eller under)

Det är lite grejen med denna speciella behandlingsdelen jag precis gått igenom att värdena ska gå ner mycket. Speciellt de vita eftersom det är där som det finns sjuka celler. Men man mår ju där efter också. 

Nu kan ni allt om det också. Så ni fattar vad jag snackar om med alla värden hit och dit. Nu om några dagar ska förhoppningsvis kroppen börja återhämta sig igen och värdena går upp. Då ska jag se till att må bra och gå ut på stan lite grann och låtsas vara normal. Och köpa mat ute vilket jag inte får göra nu. Det är sånt jag ser fram emot. 

torsdag 26 januari 2012

Glada sommardagar

Såg den här bilden på facebook. Blir riktigt nostalgisk. Saknar glada sommardagar, inte just studentdagen men fina dagar med sol och glädje och goa vänner!

Jag och min älskade vän Mikaela, som man tyvärr mest ser ryggen av, på våran studentdag.


onsdag 25 januari 2012

22.00

Var inne idag för att fylla på blod som sagt. Har varit riktigt trött hela dagen. Känns som om någon hängt vikter i mina ögonlock och i resten av kroppen också för den delen. Men nu har jag lite mer ork i alla fall. Blir inte alldeles andfådd av att gå upp för trappan. Imorgon kommer taxin 7.15, tycker det är lite tidigt men på fredag skulle jag fått åka ännu tidigare men fick ändra tiden så får vara glad för det.

Kvinnan i kassan på sjukhuset har börjat lära sig vart jag ska nu. Och att jag alltid ber om kvitto. Har i och för sig gått dit minst en gång i veckan i nästan 5 månader nu så kanske inte så konstigt. Speciellt nu när jag varit där 5 dagar förra veckan och lika många denna veckan. Snart kan hon väl mitt personnummer utantill också. Vore ju bekvämt. Då hade jag bara behövt gå fram till luckan och inte säga ett knyst. Passar mig bra som ändå inte är speciellt pratsam på morgonen. Längtar bara tills jag får lägga mig i sjukhussängen och titta på sköterskan som plockar och grejar med alla slangar och sprutor.

Nu ska jag alltså in 4 dagar i rad igen för cellgifts-dropp. Sen nästa vecka vet jag inte riktigt vad som händer. Har inte orkat kolla det än. Har ju fått ett schema med vad som händer varje vecka nu under de här 2,5 åren. Det är riktigt komplicerat ska jag säga er, det kanske ni har märkt om ni har läst mina tidigare inlägg.

Här är en tjej som har kämpat mycket mer än jag gör! Hon är grym verkligen. Kolla in hennes blogg. Hon har haft livmoderhalscancer och har nu fått återfall. Men låter inte de förstöra då hon ska åka Vasaloppet i år! Häftigt eller vad? 

http://livmordet.blogspot.com/

tisdag 24 januari 2012

tisdag II

Tar tillbaka det där om att jag mår bättre. Jag mådde bättre igår men idag är det inte så bra. Men jag vet att det är för att jag har blodbrist. Denna typen av cellgift skulle göra att värdena gick ner och det har dom som sagt också gjort. Jag hade lågt redan i söndags och antar att det sjunkit ännu mer nu. Har haft en hemsk huvudvärk hela dagen som inga tabletter rår sig på och är supertrött och har ingen energi alls. Det är alltså brist på röda blodkroppar och det är dom som samlar upp och transporterar syret så om man då har för få så är det inte konstigt att man mår dåligt.

Ska i alla fall in imån vid nio och fylla på. Ska bli så skönt för man märker skillnad på en gång. Får mycket mer ork och slipper huvudvärken. Bra sak är i alla fall att mitt sår i munnen ser ut att börja läka. Det gör fortfarande väldigt ont men svullnaden på kinden har gått ner lite så det borde ju vara ett bra tecken. Har haft det i över en vecka nu så tycker att det är på tiden.

Nu ska jag återgå till att glo på serier tills klockan blir tillräckligt mycket för att jag ska kunna gå och lägga mig. God natt på er!

Tisdag

Tänkte att jag väl får skriva någonting igen. Var på sjukhuset i söndags också och fick cellgifter. Sen är jag ledig nu måndag, tisdag och onsdag. Sen in för behandling torsdag, fredag, lördag och söndag igen. Har mått rätt kasst i helgen men mår bättre nu. Dock har jag fortfarande det där såret i munnen som gör så hemskt ont. Så äter bara sånt som går igenom ett sugrör för tillfället. Fast lagad lunch försöker jag ändå få i mig lite. Man blir ju trött på yoghurt och sånt efter ett tag.

Så mycket mer än det har jag väl inte att säga. Har väldigt låga värden igen men det är så det blir. Så får inte hitta på så mycket men Mikaela kom i alla fall hit igår eftermiddag och lyste upp tillvaron lite. Idag är det sol så måste tvinga ut mig själv en stund sen. Det får ni också göra tycker jag om ni inte redan varit ute. Ha en fortsatt trevlig tisdag!

lördag 21 januari 2012

inte kul

sjukhus
yrsel
illamående
huvudvärk
svaghet
trötthet
värk
feber

en alldeles för lång dag enligt mig    får jag sova nu

fredag 20 januari 2012

Trött, trött mer trött

Ligger i sängen och lyssnar på musik. Orkar inte ta mig för mer. Satte upp alla mina örhängen på mitt nya smyckesställ förut. Blev riktigt bra. Inte för att jag använder så mycket smycken nu för tiden.

Var till sjukhuset vid tio, tog prover och fick dagens dos. Kom hem vid ett. Inte gjort mycket sen dess. Är trött som få. Ögonen faller igen så fort dom får en chans. Är yr till och från men det funkar. Tack gud för värk- och illamående-tabletter!

Dumma telefon som vänder på bilderna.


torsdag 19 januari 2012

sjukhus, sjukhus, sjukhus

Var som sagt till sjukhuset idag igen. Skall dit imorgon, på lördag och söndag också. Får en liten påse med ett nytt sorts cellgift varje gång. Denna sorten skall tydligen göra att mina värden går ner väldigt mycket. Idag har jag mått sådär. Trött och huvudvärk. Sen har jag fått tillbaka ett sår i munnen som jag haft förut. Det är en visdomstand som skaver på kinden och eftersom mina slemhinnor är så känsliga blir det lätt sår och då blir det lätt infektioner. Så fick en akutid idag på eftermiddagen till Ondotologen, tandläkaren så dagen blev längre än jag hade tänkt. Fick tid kl halv tre och var klar på Hematologen (där jag behandlas) vid elva så det blev att vänta ett tag. Får inte gå på stan heller eftersom jag fått låga värden igen.

Hos tandläkaren drog dom och grejade i munnen så de värkte och sved rejält i såret. Men man börjar bli ganska van vid smärta vid det här laget. Sen tog man kort och limmade på plast på tanden så den inte skulle vara så vass och sen fick jag antibiotika som jag ska äta ett tag. Hoppas verkligen att det kan ta bort såret för det gör ont för det mesta. Speciellt när man ska äta. Och inte blir det bättre av att jag på andra sidan har en annan visdomstand på väg så där gör det också ont.

Jag är i alla fall glad över att jag än så länge inte haft så mycket problem med illamående. Har väldigt bra tabletter. Men man ska inte ropa hej för tidigt. Har varit yr dock och det är inge kul. Nu vill jag bara sova men får nog vänta några timmar ändå innan jag lägger mig. Sen blir det sjukhuset imorgon igen. Lite tjatigt att åka taxi en timma dit och en timma hem. Men så länge vi slipper köerna så är jag glad.

Nu ska jag kolla på några gamla avsnitt av "Sofias änglar". Så himla gulligt program. Ha en trevlig kväll!

I taxin

In för ännu en dos. Fyra dagar i rad blir det.


tisdag 17 januari 2012

På menyn idag

Stick i armen för porten krånglade. Nytt sorts cellgift i dropp. En styck spruta i rumpmuskeln. En styck spruta i ryggen. Någon sorts ny medicin för att skydda slemhinnorna i urinblåsan som det nya cellgifterna tydligen är extra elak mot. En väldans massa koksaltsdropp av samma anledning.


måndag 16 januari 2012

Om ni inte har något för er

Så kan ni ta och kolla på det här. Verkligen hemskt. Handlar om hur framställningen av kläder påverkar folk hälsa och hur vanliga kläder som vi bär kan orsaka tex cancer.

http://svtplay.se/v/2675850/dokument_utifran/dokument_utifran__modets_offer

söndag 15 januari 2012

Si-så-där-ja

Varit en ganska bra dag idag. Gick på promenad med mamma, pappa, farmor o Laika. Men blir ju helt slut när man kommer hem. Fått små ett kilos hantlar av min farbrors fru som hon inte använde så nu ska vi ses till att åtminstone få lite av musklerna tillbaka.

Har inte reagerat lika starkt på att cortisonet går ur kroppen denna gången. Men så trappade jag ner under en längre period också. Sist så slutade jag tvärt. Inte jag som bestämmer hur tabletterna skall tas men i alla fall så är det skönt nu när "cortison-baksmällan" inte blir lika stor. Och det faktum att jag förra veckan inte fick nån behandling utan bara var inne för provtagning gör att jag mår rätt fint. Får dock lätt ont i huvudet och runt ögonen framför allt. Kanske kan bero på att jag sitter med datorn så mycket. Det är ju den som underhåller mig för det mesta. Har ont i ryggen för det mesta också. Tror att det beror på att jag sitter och ligger så mycket. Och sen när jag använder ryggen så får jag ont för att jag inte är van istället. Jaja det är inget jag klagar över, kunde vart värre.

Nu ska jag njuta av måndag också. På tisdag ska jag in igen för en ny sorts cellgiftsdropp och en sån där trevlig spruta mellan ryggradskotorna. Sist fick jag huvudvärk i en vecka efter för jag låg inte helt rakt efteråt. Man måste ligga på rygg i två timmar helt platt för det blir liksom obalans eller nått i ryggmärgsvätskan när man då sticker in en spruta och först drar ut lite vätska och sen sprutar in cellgift. Hoppas verkligen att doktorn prickar rätt på en gång och inte sticker i några nerver. Det händer ju ibland att dom får försöka ett antal gånger innan dom kommer in rätt. Sen ska dom spruta så otroligt sakta så man ligger ju där med en spruta i ryggen i ca 5 minuter. Tror aldrig att jag kommer vänja mig vid den proceduren även om jag har många sådana kvar innan jag är färdigbehandlad.

Sen resten av veckan ska jag in nästan varje dag i några dagar och få nått annat nytt cellgift. Ska tydligen påverka en ganska mycket så jag våndas lite. Tänker förvänta mig det värsta som jag gjort hitintills så kanske det blir lättare sen. Vi får väl se, ingen idé att fundera över det. Tackar istället Gud för denna veckan som varit då jag mått riktigt okej för det mesta och haft bra värden.

Nu ska jag gå och lägga mig. Lär väl dock ligga vaken tills morgontidningen kommer som vanligt och sen vakna av mig själv vid 7-8 tiden. Hoppas att det också bara är en biverkan av cortison för man blir faktiskt lite knäpp av att inte få sova. Har fått insomningstabletter men dom är värdelösa. Ett par gjorde att det kröp i hela kroppen i flera timmar istället. Inget kul alls ska jag säga, dom rör jag aldrig mer igen. Får skälla lite på doktorn nästa gång.

God natt på er och ha en fin kommande vecka! Kram

lördag 14 januari 2012

På promenad

Vilken underbar vinterdag. Man är ju helt enkelt tvungen att gå utomhus. Mår bättre i huvudet gör man också av den klara luften.


torsdag 12 januari 2012

Brev från frankrike

fått brev från en brittisk tjej jag lärde känna på hawaii. Hon bor i frankrike nu och jobbar som volontär på ett kristet surfhostel där. hoppas på att en dag kunna åka dit och ta med mig mamma. Kanske till nästa sommar. Drömma kan man. Nu är det sovdags. God natt


Kolla in den här!

Var inne på en väns blogg och hon hade länkat till den här bloggen och nu gör jag det samma för det här är värt att läsas.

http://findingtruestory.blogspot.com/2011/12/nar-tro-far-ett-ansikte.html#comment-form

onsdag 11 januari 2012

Idag, igår inte imorgon

Angående förra inlägget. mina mediciner bryter alltså ner mina muskler och dom går alltså inte att bygga upp igen så länge jag behandlas. Eller snarare dom bryts ändå bara ner igen. Men man kan underhålla dem och det har jag varit dåligt på antagligen som jag skrev i tidigare inlägg. Så även om jag skulle träna massa så hade det inte varit någon idé men ah det är ett moment 22 det där.

Iaf idag tog jag en promenad innehållande massa små ansträngningar. Hehe riktigt sjukgymnastik promenad med höga knän och mini jogg. märkte att jag kan jogga lite grann men det är när man lixom ska skjuta iväg sig och springa som benen bara kollapsar. Och det är läskigt. Men nu är ni väl trötta på att läsa om mina muskler så kan berätta nått annat.

Igår fyllde min storebror år så vi var hos han o hans familj på kvällen och åt semeltårta. Det var trevligt och igår på sjukhuset så visade det sig att mitt immunförsvar bättrat sig så nu kan jag vara lite mer normal igen. så ikväll ska jag följa med pappa till ica och handla. Haha det ser jag alltså som ett nöje nu för tiden. Komma ut bland folk. Sen kommer mitt immunförsvar aldrig vara lika bra som hos nån som e frisk på åtminstone ett par år. Men nu kan jag iaf ta lite mer chanser och det är kul.

Passade på att ta influensa vaccinet igår på sjukhuset när jag hade så bra värden också. Kan ju säga att den nålen kändes patetisk. har ju blivit rätt van vid sticksmärta vid det här laget.

Hoppas att ni har haft en trevlig dag för det har jag. Kram på er fina människor

tisdag 10 januari 2012

Muskler

Måste bara få berätta om en sak som hände idag. Jag stod i kiosk kassan på sjukhuset och skulle köpa läkerol och kvinnan innan mig går iväg och glömmer sitt kort i läsare. Jag ropar på henne men hon hör inte så jag försöker springa efter henne. Men istället för att hinna ifatt henne så håller jag själv på att falla ihop. Vet ni varför, jo för jag kan inte springa. Jag stapplar fram och faller nästan till golvet. Men lyckas ställa mig upp igen och ropa på henne och då hör hon mig och kommer tillbaka.

Vet ni varför jag inte kan springa, jo för jag har knappt några muskler kvar. Jag har tidigare nämnt att mina muskler förtvinar av cellgifterna och speciellt cortisonet och det går inte att bygga muskler speciellt bra när man får dessa behandlingar. Men man kan ju i alla fall underhålla dem så att de inte försvinner helt. Nu idag så blev jag bara så himla  tagen av det. Jag har märkt det jättemycket innan men nu är det verkligen inte mycket kvar av dom. Jag kan knappt resa mig ur sittande utan att ta hjälp av armarna. Om jag sitter på golvet måste jag dra mig upp. Men det är inte alltid så lätt. Och armarna orkar inte mycket dom heller. Minsta lilla tunga grej kan jag bara hålla några få sekunder. Det är läskigt och jag blir rädd.

Men ska börja försöka småträna mer. Gå promenader varje dag jag mår tillräckligt okej och kanske skaffa mig en motionscykel eller nått. För jag håller på att bli hjälplös eller så känns det när man inte kan styra sin egen kropp. Så nu vet ni det jag mår rätt bra men fick en hemsk ingivelse. Något jag märkt komma men idag var droppen.

Tack för mig

God förmiddag

Då va det dags igen. Men jag mår riktigt bra idag iaf. Känner mig nästan frisk om räknar bort att cortisonet gör mig varm som en get. Fint väder äre oxå så riktigt trevligt att åka taxi :) Blir förhoppningsvis inte så långt besök på sahlgrenska den här gången heller.
Hoppas att ni får en fin dag! Kram


söndag 8 januari 2012

Filmtips

Såg precis filmen "Forever strong". En superfin och bra film med bra budskap som är baserad på en verklig händelse! Dom är ju alltid dom bästa eller hur?! Även om du inte gillar sport så är den grymt bra!

Den här bloggposten innehåller nötkräm

(Det är ju inte jul längre men man kan ju ge gåvor ändå, för det behövs, ge från dig själv eller till nån annan och rädda liv!)


Barn-och-notkram
Foto:UNICEF

”Det pågår en tyst katastrof. En katastrof som varje dag dödar 21 000 barn under fem års ålder. De flesta barnen dör av näringsbrist, diarré eller andra sjukdomar. De dör av orsaker som med enkla medel skulle kunna förebyggas. Det som saknas är vaccin, medicin, rent vatten och näringsriktig mat. Saker som UNICEF kan leverera. Saker som vi tillsammans kan leverera.

Den här bloggposten är mitt sätt bidra. För i och med att jag publicerar den här bloggposten blir inte bara fler uppmärksammade på den tysta katastrofen utan dessutom innebär det att re:member skänker sex påsar av den nötkräm som UNICEF använder vid behandling av undernärda barn. Tre påsar nötkräm om dagen är allt som krävs för att ett barn som lider av undernäring ska kunna överleva.
Har du också en blogg och vill göra något viktigt i jul? Hämta bloggmaterial här! Tillsammans räddar vi barns liv.
Ps. Vill du köpa fältprodukterna som räddar barns liv, besök UNICEFs gåvoshop. Du kan välja ett snyggt gåvobevis designat av bland annat Tove Styrke eller Elsa Billgren att ge bort i julklapp. 

lördag 7 januari 2012

God förmiddag.


Klockan är 12 och allt är fint. Men nu är jag trött och har ont i tyggen. Har minsann gjort nytta idag på förmiddagen. Fixat i mitt lilla rum, plockat undan och donat. Dock inte dammat och dammsugit för det får jag inte. Haha men mamma kanske kan göra det åt mig snart. Tog upp amaryllisen jag fick av farmor och satte den i en stor rosa flätad skål som jag fått från en fin familj som jag haft massa fina kort och sånt i och blandade ihop det. Vad tycks? Tyvärr syns ju inte den snygga rosa färgen så bra uppifrån, skulle tagit mer från sidan. Aja det var det som fick bli lösningen på både blomma och skål på pytte-bord på samma gång. 

Sen har jag rensat bland alla min smycken. När jag flyttade hem igen så hamnade ju allt bara i en hög. Men nu hänger halsbanden på krokar och örhängena är sorterade och i sina par. Ibland kan man bli effektiv vet ni. Men jag skulle vilja ja en typ örhänges-tavla för alla pluppar och mindre hängen. Nu ligger dom ju bara i massa burkar men det vore roligare om man kunde se dem som på en fin liten anslagstavla liksom. Mycket enklare att veta vad man har då också. Inte för att jag använder smycken alls mycket nu för tiden men ändå. 


Nu har mamma precis kommit hem från affären så snart äre väl lunch. Sen på kvällen kommer mina älskade flickor! Denna dagen är lycka och jag önskar att ni också skall få en mycket fin dag, även om vädret inte var så givmilt. Kram

fredag 6 januari 2012

Goda saker för att väga upp det dåliga

Idag kom min finaste Mikaela hit på eftermiddagen och spenderade den med mig till kvällen. Förstår ni hur trevligt det var eller. Vi såg på en helt okej film, "I hate valentines day" och pratade om allt och inget som vanligt. Älskar verkligen den tjejen. Farmor kom oxå ut på eftermiddagen och hade med sig en amaryllis blomma/lök till mig. Hon hade hittat billiga super-söta så hon köpte en till mig. Så himla gulligt jag tycker verkligen om dom vita som denna kommer bli, just nu är det bara 3 lökar på stjälk. Den ska jag nu ta upp till mitt tråkiga rum när jag går o lägger mig. 

Men först mer goda nyheter. Imån för jag besök av inga mindre än två av jordens underbaraste vänner, Karin och Alma. Gamla äkta vänner som jag inte vet vad jag skulle göra utan! Vi ska laga mat på kvällen och mm jag bara längtar. Seeeen på måndag kommer Linnea hit, en kompis från gymnasiet som jag haft mycket grymt kul ihop med. Är jag lyckligt lottad eller vad?!! Mitt immunförsvar är ju kass nu men så länge folk är friska och inte allt för keliga så går det så fint så. 
Jag försöker passa på nu för det är nämligen så att från mitten av nästa vecka till åtminstone januari ut så kommer jag må piss av diverse olika anledningar. Nya sorters behandlingar och grejs så nu när jag mår hyfsat passar jag på. Sen kommer det en skittid och då kan jag minnas. Det är så man överlever gott folk. Hehe kan man märka att jag är på bra humör eller? Tack Gud för vänner som gör livet så mycket lättare och roligare! 
Nu är det hög tid att sova så god natt på er fina människor från en glad tjej.

torsdag 5 januari 2012

Måste bara få säga tack igen.

Till alla er superunderbara människor som kommenterar här. Alla stöttande och peppande och vänliga ord. Jag hoppas verkligen att ni inser hur mycket det betyder för mig att få sån "respons". Jag skriver ju dels för min egen skull men också för att jag har en önskan att det jag skriver ska kunna påverka på något sätt som är bra. Kanske ge andra människor hopp och tröst eller bara låta dem veta att livet suger ibland men det är alltid värt det. För det är det jag tror på. Jag har sagt till mig själv att låta detta som har hänt mig bli en så positiv grej som det bara går. Jag kämpar för att på alla möjliga sätt vända det från något dåligt till något bra.

Jag vet ju redan att jag själv växer enormt mycket genom detta och jag önskar att jag skall lära mig allt som går under vägen och sen inte glömma bort det. Allt om tacksamhet och uppskattning, om kärlek och hur viktigt det är att ta hand om varandra. Och allt om att ta vara på livet. Jag är ju kristen och jag tror att vi lever för att Gud skapade oss. Han har en mening med vårat liv och han vill att vi skall leva det fullt ut och utnyttja det till max. Men han vill ju också att vi ska vara bra medmänniskor. Det är vad jag tror och jag tänkte att nu får ni veta det. Jag vill bli en bättre medmänniska och jag vill leva det liv som Gud planerat för mig. Och nu har jag råkat på något väldigt jobbigt men jag tänker göra det så bra som möjligt. Jag säger inte att jag kommer lyckas jämt. Ibland vill jag bara ge upp, fråga Gud varför jag finns och skita i allt. Men det går ju inte. Livet är ju alldeles för värdefullt.

Hoppas att ni förstod och tack för ert stöd. Det blir så mycket enklare då! Kram

tisdag 3 januari 2012

Himla skit

Nähä det blev inga god nyheter här inte. Mår okej fysiskt men mitt immunförsvar är fortfarande i botten. Bläää! Det är så tråkigt för allt blir så mycket mer komplicerat. Jag kan få blodförgiftning eller minsta lilla infektion av att sticka mig på en nål. Jag kan få en förkylning som inte går över av sig självt av att träffa på en person som kanske inte ens vet att den smittar. Och jag måste hela tiden vara jättenoga med vad jag får äta, hur gammal maten är, hur den är behandlad och en massa regler. inte nog med det. Jag kan också få infektioner av att vistas bland för mycket damm eller gosa med nått av våra husdjur. Tillåt mig att slänga ut en liten klagan. Nu har jag klagat färdigt. Har iaf haft ganska mycket tur hitintills och lyckats hålla mig ifrån det mesta.

Så krama era kära lite extra idag och njut av närkontakt. Puss

Ännu dag på sahlgrenska

Inge vidare bild men har inget för mig så tänkte berätta att jag sitter i taxin på väg ett mitt veckloiga sjukhusbesök. Blir först provtagning som vanligt för att se in blodet ser bra ut. Förra gången hade jag ju väldigt lite vita blodkroppar vilket betyder att jag denna veckan fått vara extremt noga med mat, hygien och vistas bland folk. Något som ju är hemskt trist i längden.

Min förhoppning idag är väl att det värdet ska ha blivit bättre. En vanligt frisk person brukar ligga på ett värde runt 4-5 av denna sortens vita blodkroppar, de som har störst betydelse när man pratar om immunförsvar. Sist så låg jag på 0,2 och det är när man är under 0.5 som man då blir sådär extremt infektionskänslig.
Sen när proverna är tagna och analyserade så ska jag få 2 olika sorters cellgiftsdropp. Tar ca 5 timmar innan det droppar in i blodet.
Under tiden jag ligger där ska jag oxå få en spruta i sätesmuskeln med cellgifter i. Får den med jämna mellanrum precis som sprutan i ryggmärgsvätskan. Fast denna är en lika läskig. Tar inte riktigt så lång tid och det är ju bara i en muskel inte mellan ryggkotorna som den andra. Men sprutor kommer väl aldrig vara något jag njuter av. Känns som en stelkrampsspruta fast det gör bara ont i 10 minuter efteråt som tur är.

Ja nu vet ni hur min dag kommer se ut. Börjar ju bli vardag för mig men det är så det är. Behandlingen går ju som den ska så jag är nöjd och glad endå. Även om man självklart önskar att man kunde få slippa.

Hoppas att ni får en lite trevligare dag och Gud välsigne er. Han älskar er också men det hoppas jag att ni redan vet. Annars så påminde jag dig just. Kramar