fredag 30 mars 2012

Tack tack

Vågar knappt skriva det men måste bara få säga att jag minsann mått mycket bättre idag än jag trodde. Inte fullt så bra som igår men det hade jag ju verkligen inte förväntat mig heller. Men som sagt bättre än jag trodde. Tog förvisso bara halva dosen och har sedan preparerat mig med värktabletter, illamående medicin och massor av vätska.

Dagen har för övrigt gått ganska fort. Inte fullt så seg som dagarna kan vara vilket är skönt. Fick ett fint påskkort från min underbara vän Karin. Har lyssnat på en ljudbok och kollat lite tv.program på Internet. I det stora hela en helt okej dag. Så tack snälla Gud för det, väldigt mycket tack!

torsdag 29 mars 2012

Riktigt bra dag

Ja, idag har jag faktiskt mått ovanligt bra. Det var verkligen riktigt länge sedan jag mådde såhär. Så länge jag inte gjorde något värst ansträngande så tror jag nästan att jag kände mig helt frisk! De ni det är ovanligt ska jag säga. Tyvärr så är det ikväll som jag ska ta mina hemska Metotrexat tabletter som jag tar en gång i veckan som hitintills har gjort mig säng-liggandes i flera dagar. Så vi får se hur morgondagen blir. Behövde bara ta halva dosen den här gången dock för mina värden är så pressade och eftersom jag mår så dåligt av dem så sa doktorn att jag skulle ta mindre så kanske jag kan vänja mig vid dom lite i taget. För jag måste "bli vän" med dom eftersom jag ska äta dom en väldigt lång tid. Jag har också sen klockan 16 idag druckit en massa vatten och det skall jag fortsätta med till åtminstone samma tid imorgon. Det skall hjälpa till och skölja ut gifterna ur kroppen så att jag förhoppningsvis inte behöver bli så jättepåverkad av dem.

Annars då, jo jag har ägnat större delen av dagen till att sortera papper åt pappa. Och det var inte lite papper de. Tog som sagt en väldigt tid och det var papper över hela köksbordet och även några stolar och ändå räckte det inte till. Ganska tråkigt arbete men ändå okej att ha något att göra och känna sig lite nyttig och kunna hjälpa till. Dock fick jag väldigt ont i ryggen av att sitta och stå böjd över bordet så mycket. Har ju inte mycket ryggmuskler kvar så får ju som sagt ont i ryggen superlätt.

Nu hoppas jag på att snart bli trött så jag kan lägga min innan jag börjar må dåligt av tabletterna. Hoppas förstås också att jag inte ska reagera lika starkt denna gången. Det är ju så hemskt tråkigt och jobbigt att må så dåligt. Ni märker väl imorgon hur det gått. Skriver jag inte så kan ni nog räkna med att jag ligger i soffan utan att kunna göra något eller är på toa och spyr. Men vi får se som sagt. Hoppas att ni får en bra dag imorgon i alla fall!

onsdag 28 mars 2012

Små fynd

Sitter på vinden second hand i stan och väntar på att mamma blir klar. Själv har jag plockat ihop en del smått och gott. Det enda bra med att det är över ett år kvar tills jag ska flytta till eget igen är att jag har tid att planera. Och så kan jag vänta med att köpa saker tills jag förhoppningsvis hittar det lite billigare någon stans. Som här till exempel. Köpt ännu lite fler ramar som skall målas, ett par vaser som jag insett att jag inte har en enda av, en fin kruka och en halskedja bland annat. Så skönt att strosa omkring här nu mitt på dagen när det inte är så fullt med folk. Och sen när man blir trött finns det massvis med sköna soffor och fåtöljer att parkera sig i och hämta andan. Roligt att mamma kunde följa med mig idag så att jag får något att göra.

Mår relativt bra, hade huvudvärk i förmiddags men  efter mycket vattendrickande och en tablett så försvann den faktiskt. Mycket skönt för det är den typ av huvudvärk som gör att man inte kan göra någon ting. Inte ens se på film och då är det illa, skämt o sido. Nu har jag börjat äta kortison igen, ska äta de till fredag. Så tror att det kan ge mig lite energi. En av de få positiva biverkningarna. På tal om att äta som jag haft svårt med på senaste i och med allt illamående så fick jag i mig en nästan normal portion mat idag. Jätteskönt för jag behöver ju energin och,speciellt proteinet till mina stackars förtvinade muskler.

Nu har mamma varit borta så länge att jag fått slut på saker att skriva om så jag får väl önska er en trevlig eftermiddag och se vart mamma tagit vägen. Kramar

tisdag 27 mars 2012

Mera cellgifter ja, nej tack

Kom hem från sahlgrenska för några timmar sen. Det gick bra där men jag har lågt i vita blodkroppar igen. Även trombocyterna är låga så det fick jag påfyllning av. Nu har jag superont i huvet och fryser. Tror att det är cellgifterna jag fick idag. Har inte fått just den sorten på ett tag men minns att jag hade mycket huvudvärk i höstas när jag fick den.

Träffa en tjej som jag träffat några gånger tidigare där och som jag har kontakt med på facebook. Hon har samma sjukdom som jag men ligger ca ett halvt år före mig i behandlingen. Hon mår bättre nu och såg verkligen bra ut. Inte alls sjuk och hon hade fått tillbaka en del hår. Det var verkligen kul att träffa henne och se det, ett levande bevis på att det faktiskt kommer bli bättre. Det går att ta sig igenom skiten.

Hoppas bara att det blir snart. För nu de senaste månaderna har jag bara haft någon dag mellan alla behandlingar som varit okej innan det blivit sämre igen. Det är för lite för att man ska orka med det i längden. Jag vill ut mer och träffa vänner. Men när man bara får någon dag då och då så är det svårt att planera sånt. Och svårt att orka med.

Jag hoppas i alla fall att ni kan njuta en massa i vårvädret som jag sett många gör. Jag passar också på när jag orkar. Men det får bli i det inglasade uterummet där uv-strålningen inte når mig. Men det gör inget för där är det mysigt.

Puss och kram på er!

söndag 25 mars 2012

Äntligen

Nu ska jag strax ringa efter taxi så att jag äntligen får åka hem. Eftersom jag mått väldigt illa från de smärtstillande jag fått så har jag haft svårt med mat och dricka. Hoppades på att få åka hem igår redan men dom tyckte att jag var tvungen att bevisa att jag kan dricka och klara mig utan vätskedropp. Så idag har jag druckit en massa vatten och näringsdrycker. Och jag behöver inte den starka smärtstillande längre så mår bättre av det också. Riktigt skönt! Ska bli trevligt att komma hem och ut. Sitta utomhus en stund och njuta av vädret.

Ska få med mig antibiotika som jag ska fortsätta ta så hoppas jag att det snart ska läka helt. Ska tillbaka redan på tisdag för kontroll och eventuell behandling. Fick trombocyter idag också eftersom jag hade dåligt med det. Det är ju dom som gör att blodet koagulerar.

Hoppas att ni får en fortsatt trevlig dag! Puss

fredag 23 mars 2012

Ovanligt virus

Nu har jag pratat med doktorn och nu vet dom lite mer. Jag har en bakterie som dom kan behandla så det blir bättre snart. Men sen har jag ett väldigt ovanligt virus som orsakar en infektion. Det är inte alls vanligt att man får denna sorts virus men eftersom jag har så låga värden så är det inte konstigt att jag fått det. Man kan inte göra så mycket åt det mer än att smärtstilla och låta det läka ut själv. Vilket tyvärr kan ta ganska lång tid. Måste få i mig mycket vätska och skölja igenom också.

Så kanske åker hem imorgon för jag kan lika gärna vara hemma om jag orkar. Så vi får se vad som händer.

Fredag

Ny dag men inte så mycket nytt med mig. Eller jo jag har ju fått en ny sorts antibiotika eftersom man har kunnat se på odlingarna att jag har någon slags infektion. Så nu är det bara att vänta och hoppas att det ska bli bättre inom det närmaste dygnet. Ligger kvar här på avdelningen och får för tillfället blod eftersom det värdet hade gått ner väldigt mycket. Får hela tiden smärtstillande också vilket gör att jag blir lite yr. Tycker det är obehagligt och blir lätt illamående då. Spydde igår igen, antagligen av yrseln. Men det är antingen de eller att ha ont.

Jag kommer väl vara kvar här till imorgon, kanske längre, det beror väl på om medicinerna funkar som dom ska. Hade en sån fruktansvärt hår säng första natten. Dom brukar vara hårda här men den var extrem. Men har nu fått en mjuk typ bäddmadrass på. Så slipper jag ha ont i kroppen också. Dom var också supergulliga och fixade så att jag fick eget rum igår med Tv och allt. Har kanske inte hunnit skriva det men ligger inte på den vanliga avdelningen eftersom det inte finns plats där. Man måste alltid boka plats i förtid. Så ligger på ett annat ställe med an massa gamla tanter. Inte lika modernt och bara Tv i enkelrummen. Men sköterskorna är minst lika trevliga och snälla här.

Ser att det är soligt och fint ute så jag hoppas att ni får en fin dag och kan njuta av vädret. Själv har jag åtminstone fönstret öppet och solen som skiner in. Kram

onsdag 21 mars 2012

Fick åka in akut idag. Har så väldigt ont i urinvägarna och var inne igår på vanlig kontroll men då hittade dom inget och sen på kvällen igår fick jag ännu ondare. Så i förmiddags ringde vi och fick komma in. Spydde till och med för jag var så trött och hade så ont. Men det är okej för tillfället. Har blivit inlagd och fått morfin för smärtan. Får massa vätskedropp för att skölja igenom för det kan vara cellgifterna som gör att det gör ont. Gifterna åker ju ut den vägen så det kan ju skada slemhinnorna där. Har fått antibiotika mot urinvägsinfektion fast proverna visade inte något men fick för säkerhets skull.
Var så trött och det var så jobbigt igår och idag att jag grät nästan hela.tiden. Kände verkligen att jag inte orkade med mer än de som redan är. Det blev liksom för mycket på en gång. Men som sagt nu när jag fått smärtstillande så går det ganska bra igen.
Annars var i alla fall söndagen ganska bra, alltid något. Följde med mamma och brorsdottern till badhuset igen. Så mamma kunde simma och jag hålla koll på de lilla  vattendjuret. Hon är bara 6 år men är både modigare och simmar bättre än de äldre barnen. Riktigt liten tävlingsmänniska är hon också vilket är bra när man vill få henne att göra något. Bara att säga att det är en tävling. Vi pratade om när jag blir frisk igen och kan vara med henne och bada. Kanske nästa sommar.
Nu ska jag försöka äta lite kvällsmat så ni får ha det så bra. Kram

Mamma och brorsdottern

söndag 18 mars 2012

Bättre nu

Ja nu är det inte soffläge som gäller riktigt hela tiden längre. Kan vara uppe kortare stunder men tror mitt Hb-blodvärde börjar gå ner igen så blir trött och orkeslös på ett annat sätt istället. Mår i alla fall inte illa konstant eller är yr som jag varit de senaste dagarna. Skönt! Påskpysslade lite idag faktiskt. Hittade lite inspiration på internet när jag kollade runt på vårdekorationer. Är inte så pysslig av mig egentligen men ibland slår pyssel-lusten till. Bra med pyssel för det behöver inte vara så ansträngande. Målade ramar i svart i tisdags eller när de nu va, som jag ska ha i lägenheten sen när jag flyttar. Det är förstås väldigt lång tid kvar tills jag ska flytta, ca 1,5 år (måste ju bli fri från den tunga behandlingen först) men det är kul att förbereda och planera färger och dekorationer i lägenheten under tiden.

Farmor åkte precis hem. Hon brukar ju komma på söndagar med fika. Och idag hade mamma och pappa köpt annat fika också så vi hade två fika i eftermiddags. Själv åt jag bara en, fått så liten magsäck nu när jag varit så dålig och inte kunnat äta så mycket. Mår ännu mer illa när jag är mätt, det gör jag fortfarande. Ont i ryggen får jag också, inte av att fika men av att sitta upp mer än tio minuter. Som jag sagt så har det ju försvunnit en del muskler, även i ryggen. Så nu ska jag lägga mig i soffan igen och kolla på film med mamma och pappa.

Imorgon hoppas jag på att kunna åka med mamma och brors-dottern till badhuset igen men tror att mitt Hb är på väg ner som sagt så orkar nog inte med det. Vi får se, ska i alla fall in på tisdag till Sahlgrenska och få behandling och kanske blod. Måste prata med doktorn också om dom här nya tabletterna som jag tar på onsdagar som nu fick mig att må så fruktansvärt dåligt. Men när vi ringde sjukhuset så sa dom att det är så det är och man vänjer sig efter ett tag. Men jag har ingen lust att vänta tills dess. Förstås. Ja ja dagarna går ändå ganska fort när man mår så där dåligt, i alla fall när man kan lyssna på ljudbok som jag har gjort. Speciellt igår då jag mådde tillräckligt bra för att kunna sova så då sova jag bort nästan hela eftermiddagen. Annars känns dagarna så långa när man mår rätt okej men inte har något att göra eller inte har orkar att göra något.

Nu måste jag sluta för dom väntar otåligt på mig och vill sätta på filmen. Puss och Kram

fredag 16 mars 2012

Mår verkligen inte bra idag. Det var ännu sämre igår. Fått nya gift-tabletter som verkligen inte är snälla. Inte mått såhär kasst på väldigt länge. Mår illa och spyr. ständig huvudvärk och känner mig yr och mer eller mindre svimfärdig hela tiden.
Tyvärr är det ungefär såhär de kan va och inget att göra något åt. Kommer förhoppningsvis vänja mig vid tabletterna så småningom. Hoppas ni har de bättre!

tisdag 13 mars 2012

Det har varit jobbigt några dagar nu. Verkligen inte mått bra med illamående, enorm trötthet, apati och dåligt blodvärde vilket gör att jag bli andfådd för minsta lilla grej. Allt detta gör ju att man bli väldigt låg psykiskt också. När man inte kan göra speciellt mycket så blir ingenting roligt och man tänker bara på det dåliga. Tror också att eftersom jag mådde ganska bra förra veckan och kunde träffa lite kompisar och så, så blev detta som ett bakslag som jag inte var redo för. Jag fick äntligen göra roliga saker men så tog de slut så fort. Och sen de faktum att det nu gått drygt ett halvt år av behandlingen och att jag fortfarande har minst ett år kvar av tung behandling och sen ett år till av lättare. Att jag om ca ett år kanske kan börja leva normalt igen. Inga tankar som får en att le direkt. Tror att nu när det gått hett halvår så har jag tänkt på hur långt tid det varit och att det är mycket längre tid kvar.

Därför har de här senaste dagarna varit riktigt jobbiga och jag känner mig utmattad psykiskt, orkar liksom inte ta mer. Orkar inte stå ut mer, anpassa mig och bara acceptera. Det finns gränser hur mycket man orkar som människa. Jag tror jag nått min gräns några gånger detta halvåret. Men jag tror att när man når gränserna så kan man istället för att trilla över, flytta fram dom ännu mer. Så att man klarar mer nästa gång. Dock är det tufft och flytta på gränser och man kanske råkar ramla över ändå men det finns alltid en väg tillbaka igen.

Idag var jag på sjukhuset från halv nio till fyra. Segt, ja! Fick i alla fall på fyllt med blod och det firade jag med en promenad när vi kom hem. Helt plötsligt kan man gå och röra sig i flera minuter utan att bli svimfärdigt och andfådd. Fick en spruta i sittmuskeln också, lika trevligt som vanligt. Ni ska se hur jag är alldeles prickig på vissa ställen på kroppen där jag brukar få sprutor och nålar. Det är nästan att man kan skratta åt det.

Snygg-hunden Laika, den ständiga promenadpartnern. Visst är det mycket roligare att ha någon med sig när man går ut och går?!

Fick igår två söt små videos från min underbara vän Karin som hon spelat in när hon var på en riktigt vårpromenad. Man blir verkligen glad av sånt. Bara att folk tänker på en. Och idag fick jag den här versen av min vän Daniela från Sweich som jag träffade på Hawaii.

"Call to me and I will answer you and tell you great and unsearchable things you do not know." Jeremiah 33:3

Den satt mitt i prick och jag känner verkligen att det är bara Gud som kan få mig att orka med det här hela tiden. Han har ett kraftförråd överflödigt för oss.

lördag 10 mars 2012

Melodifestivalkväll

Jaha då har man sett melodifestival finalen och det är dags att sova. Hade egentligen velat vara med några fina vänner och kollat men har mått så dåligt idag så det gick inte. Tror att jag överansträngt kroppen lite väl denna veckan, var med sötaste Mikaela igår och några andra goingar i  onsdags och på måndagen var jag på sjukhuset och det var nog droppen idag när jag tvingade mig upp på morgonen för att åka till stan med familjen. Slutade med att frukosten lämnade magen fel väg kan man säga. Så från att vi kom hem vid lunch har jag mest legat i sängen. Blir nog ordentligt med vila imorgon med. Så väldigt trist att jag bara kan anstränga mig till en viss gräns varje dag annars får jag minsann tillbaks för det dagen efter. Och då kan jag ju tillägga att "anstränga" för mig betyder sitta i någons soffa och prata. Ungefär så men det är tydligen jobbigt nog för kroppen.

Ja ja det är ändå värt det för jag har fått träffa massa fina vänner denna veckan och det har gjort att den gått mycket fortare! Så tack hörreni! Puss och kram

fredag 9 mars 2012

Angående inlägget nedan

Alla kämpar vi för att bli accepterade. Att bli omtyckta, få vänner, allra helst bli populära. Bli någon som folk ser upp till och beundrar. Och många av oss lyckas på något plan . Och det är skönt. Det är underbart att ha vänner. Någon att ha roligt med, spendera tid tillsammans med, prata med om saker med, både bra och dåliga. Alla vill vi ha någon eller flera som bryr sig om oss och som vi kan bry oss om.

Men det finns också dom som inte har någon. Det finns dom som är helt ensamma. Alla kan vi känna oss ensamma ibland. Man kanske märker att i svåra tider kanske inte alla man räknade med finns där för en. Men om man har bra vänner så gör dom det, dom finns där. Så att du slipper vara ensam. Dock finns det vissa som inte har någon där. Som ofta är ensamma. Även om det finns folk omkring dom så har dom egentligen ingen att räkna med. Ingen att prata med, ingen som bryr sig om. Och vi är så upptagna med att se till att vi själva ska slippa vara ensamma att vi inte ser dom som verkligen är det.

Och om du vill göra världen till en bättre plats. Där ingen behöver vara ensam så finns det ett sätt att göra det på. Se dig omkring, öppna ögonen och se dom som behöver bli sedda. I skolan, på arbetsplatsen, på fritidsaktiviteten, i kyrkan, på stan, bussen eller något annat ställe. Gå fram och ge av din tid. Bjud med, bjud in, och bjud till lite. För gemenskap är viktigt, livsviktigt i många fall. Utan vänner kan livet vara fruktansvärt svårt. Så om du är lyckligt lottad och vet att du inte är ensam, tacka Gud för det. Och försök sedan att bli mer uppmärksam på andra människor. Försök se vad du kan göra. För det kan betyda allt och du kan göra skillnad. Inte nog med det, du får även chansen att träffa några riktigt coola människor.

Matt 7:12 - Allt vad ni vill att människorna skall göra för er, det skall ni också göra för dem.

Och om du är ensam, prata med Gud, för Han är den bästa vän man kan ha! Och om du vill ha någon människa att prata med så finns det många professionella och mindre professionella människor vars jobb är att finnas där för dig. Prova kyrkorna, jag vet att dom är allt ifrån perfekta och ibland kan vissa personer där kännas falska. Dom säger en sak men lever inte själva där efter. Men det finns också människor där som bryr sig och som gärna vill prata med dig. Och det finns så mycket mer än bara gudstjänsten. Det finns tonnårsgrupper, scoutgrupper, bönegrupper, kurser för dom som är nyfikna på Gud, körer, symöten, konserter och ungdomsmöten och mycket annat. Vilken ålder du än är i så se om du kan hitta något för dig. Testa Gud och människorna och gå dit. Det kan vara värt det. Och du är inte helt ensam, du har Gud i himlen som vakar över dig och Jesus som går med dig och vill vara din vän. Och som sagt, Gud är en fantastisk vän, jag vet för Han har hjälpt mig mycket!

Ohh ni måste bara kolla

Ni måste bara se denna filmen så himla fin! Och grymt budskap. Detta är bara en trailer men om ni kan så måste ni se hela filmen.


Gå gärna in här på deras hemsida också! http://tosavealifemovie.com/

torsdag 8 mars 2012

Torsdag

Bra dag igår, sämre idag. Börjar tröttna på att må illa kan jag tala om. Att inte få behålla lunchen det är otrevligt och dessutom slöseri med mat.

Vem är Joseph Kony

Josep Kony måste stoppas men inte många vet vem han är därför måste alla få se och veta vad han gör. Så att vi sedan kan göra politikerna uppmärksamma på honom så att dom får veta att folket inte går med på detta och kräva att dom gör något. Det har redan påbörjats men det behövs mer hjälp och mycket kvar att göra! 






En film och kampanj av Invisible Children som syftar till att göra folk uppmärksamma på Joseph Kony, inte för att göra honom kändutan för att öka stödet för gripandet av honom och skapa ett prejudikat för internationell rättvisa. Josep Kony kidnappar barn från sina hem och dödar deras nära för att sedan göra dem till barnsoldater och sexslavar. Han måste stoppas och filmen visar hur. Titta även om den är lite lång!


Man kan hjälpa dom på 3 sätt: 
1:Skriva på löftes-listan för att visa ditt stöd och skriva personliga brev till Amerikas ledare för att visa att vi bryr oss. 
Bara att sprida denna filmen hjälper!


Oväntad pizzakväll

En så grymt trevlig kväll igår med massa snack om allt möjligt. Häng och mys och ta de lungt. Sen åkte vi också och köpte pizza innan de stängde. Några av oss fick för sig att bara välja något nummer utan att veta var det var för pizza. Det blev en nummer 22 som när vi hämtade dom visade sig innehålla räkor och tonfisk. Kan ju säga att tonfisk-lukten tog över den annars så goda pizza-lukten som brukar sprida sig i köket. Själv körde jag på ett säkert kort, kebabtallrik. Alltid vinnaren för mig.

Var med fyra av mina äldsta nära vänner och det kändes verkligen som förr i tiden. För några år sedan innan alla flyttade hit och dit för att plugga. Och innan jag blev sjuk och instängd hemma eller på sjukhus. Mer sånt här tack. Lugna kvällar som inte kräver så mycket energi och några tabletter för att orka hela vägen. Det är bra grejer det! Ni är underbara, kompisar! <3


tisdag 6 mars 2012

Ett halvår

Idag den 6 mars är det exakt att halvt år sedan jag fick min diagnos. 6 hela månader. Och jag vet faktiskt inte riktigt vad jag ska säga...

Så nu har jag tänkt en stund. Tiden har på sätt och vis gått fort. Samtidigt som de flesta dagarna går långsamt. Jag som aldrig legat på sjukhus innan har nu varit där mer än vissa är under en hel livstid. Om jag är bitter? Näe de kan man nog inte säga. Om jag är glad, självklart inte. Men ändå finns det en tacksamhet, inte för att jag blev sjuk kanske men att det gått så pass bra för mig hitintills. Behandlingen funkar som den ska och jag har familj, vänner och underbar sjukhuspersonal som stöttar och tar hand om mig. Jag har en gud som ser efter mig och ger mig kraft att orka. Jag har lära mig så mycket som jag inte såg förut, eller inte förstod att uppskatta så mycket som jag borde. Jag har fått mer förståelse för saker och tings sanna värde. Lärt mig vad som verkligen betyder. Inte för att jag inte visste något alls om det innan men nu har jag det svart på vitt.

Bara att få åka med till badhuset idag. Se på när min brorsdotter leker i vattnet och kasta ringar till henne att hämta på botten. Se hennes glädje och höra hennes skratt. Att få komma hem och äta farmors nygräddade våfflor, sitta runt bordet med familjen och småprata. Att kunna se fram emot en morgondag som förhoppningsvis bjuder på några timmar tillsammans med kära vänner, skratt och prat.

Även om jag drömmer ibland. Läser på kompisars bloggar om hur det reser runt i världen. Åker på events. Pluggar och jobbar med det dom tycker är roligt.  Jagar sina drömmar och lever dem. Då kan en kväll hemma  kännas lite fattig, jag vill ju också göra allt det där. Jag vill resa massa, plugga, åka runt och träffa vänner när jag känner för det. Men jag vet att det kommer. En dag får jag nog också göra det. Bara det att jag måste vänta ett tag. Ett ganska långt tag tycker jag. Minst ett år till. Och då kan jag känna ett stygn av bitterhet och jag tycker att det är okej. För ibland kan man inte bara acceptera och gå vidare. Ibland måste man få vara avundsjuk, undra varför just jag, klaga lite extra och sura och vara på dåligt humör. För att man sedan ska kunna ta nya tag och orka en stund till.

Gissa vart jag är

På badhuset minsann. Passar brorsdottern medan mamma simmar. Tyvärr kan jag inte bada själv. Fick nog av att vara hemma o må dåligt så slängde i mig några tabletter och följde med mamma hit. Mådde så väldans dåligt igår. Höll nästan på att spy i taxin. Fy vad jobbigt det var. Men hade i alla fall bra blodvärden visade de sig på sjukhuset sen. 


söndag 4 mars 2012

Inflyttningsfika

Har nyss sett en film med familjen och nu är jag riktigt trött, som vanligt. Har varit väldigt trött de här senaste dagarna sen jag kom hem från sjukhuset. Ska dit imån igen och ta blodprover för att se att allt står rätt till och om jag behöver någon påfyllning på blod.

Idag åkte hela familjen för att hälsa på moster som precis har flyttat. Vi fick först en väldigt god frukt och grönsaks drink som skulle  vara nyttig. Fick receptet också så ska göra själv här hemma. Vitaminer behövs alltid och det är bra med drinkar när man mår illa så att det är svårt att äta. Sen fick vi prinsesstårta och kakor, riktigt inflyttningsfika.

Nu sitter jag bara och väntar på att få gå och lägga mig. Fast borde ta en dusch först. Men orkar inte riktigt. Jaja det finns värre saker och det vore skönt med en varm dusch för jag är lite frusen. Hej på er

fredag 2 mars 2012

hemma äntligen

Igår eftermiddags kom jag äntligen hem. Tre hela dyng på sjukhus är verkligen precis vad jag orkar med. Det är väldigt tråkigt att bara ligga där själv och som enda underhållning ha en tv med fyra kanaler. Internet funkade väldigt dåligt så datorn fick ligga kvar i väskan. Sen så ska man ju springa och kissa i snitt flera gånger i timmen vilket är mycket irriterande. Och ca var annan eller vad tredje timme kommer de in sköterskor och ska ta prover, byta dropp eller fixa med annat. Helt okej på dagarna men mindre kul på natten. Sängen är hård också kan jag tillägga bara för att klaga ännu lite mer. Summan av det blev att jag var sjukt trött igår och sov större delen av tiden när jag kommit hem. Och sen mår jag lite sådär från bieffekterna från cellgifterna såklart men det är inte allt för farligt.

Men det finns positiva saker med att ligga inne också. Som till exempel alla underbara sköterskor man har som är bereda att passa upp på en alla tider på dygnet. Som är så väldigt gulliga om omtänksamma med go humor som får en på bra humör. Varje gång jag är där så överrumplas jag lite av hur underbara dom är. Så om nån av dom läser detta så vill jag bara säga TACK för att ni gör det så mycket lättare att vara sjuk! Utan er hade det varit tungt.

Nu ska jag ut och njuta i solen. Pappa har ställt fram en solstol som jag ska sätta mig i och bara ta det lugnt. Får väl smörj ansiktet med solkräm för min känsliga huds skull. Lär ju vara blekast i stan i sommar men jag har ju i alla fall en bra anledning. Nu får ni ha en fin fredag för efter att ha varit instängd i flera dagar så ska jag minsann se till att ha det. Puss o kram!