måndag 30 april 2012

"Du väger en del"

Fick komma hem idag som jag hoppades. Så skönt att slippa där ifrån. Hård säng, äcklig mat och får inte vara på balkongen. Låter som att jag varit i finkan men kan meddela att sjukhus inte är så värst party de heller. Men de fattar ni nog. Mår okej, ont i kroppen efter behandlingen och huvudvärk efter alla sticken i ryggen. Men det funkar med tabletter. Fast i förmiddags var det fruktansvärt jobbigt när inte tabletterna funkade.

Jag får ju en väldigt massa vätska i dropp som jag sagt tidigare, för att späda ut koncentrationen av cellgifterna. Och den där vätskan stannar gärna i kroppen. Alltså istället för att allt transporteras till njurarna och ut så sätter det dig här och där så man svullnar upp i ansiktet och ben och armar och så. Så jag får väga mig några gånger om dagen för att se hur mycket jag gått upp i vätska. Det kan ofta vara flera kilo och då måste man få vattendrivande medicin som gör att vätskan transporteras till njurarna och ut. Igår när jag hade vägt mig på eftermiddagen så sa min manlige sjuksköterska att du väger en hel del. Just när han kom på hur fel de lät sa jag till honom på skämt att så är det inte snällt att säga till en tjej. Han rättade sig då och sa istället att jag gått upp en del. Vilket ju var sant. Närmare tre kilo på en dag. Så då vart de som vanligt vattendrivande och en massa toabesök. Brukar då behöva gå en gång i kvarten ungefär. Onödig information till er kanske men nu vet ni. Annars när jag får dropp behöver jag bara gå en gång i timman.

Nu ska jag lägga mig och sova och hoppas på en fin och solig dag imorgon som väderleksrapporten lovad. Puss och kram

söndag 29 april 2012

Sol o paj

Nu har jag precis käkar egen-gjord paj som jag har med mig. Bättre att ha med egen lunch eftersom jag inte tycker speciellt mycket om sjukhusmaten. Och så tappar man aptiten av behandlingen. Och då är det lättare om man får mat som man tycker om.

Igår fick jag blodtransfusion så idag är jag lite piggare. Mår rätt bra och solen skiner in genom fönstret. Väntar besök i eftermiddag av pappa, det är bra att få tiden att gå. Imorgon hoppas jag på att få åka hem.

Har hittat en foto-app som jag leker med. Så här får ni ett smakprov. Lite töntiga effekter kanske men lite roligt i alla fall. Mer än så har jag inte att komma med idag. Så hej då


lördag 28 april 2012

God natt

Tänkte bara uppdatera lite snabbt. Det går bra med behandlingen och allt är lugnt. Har mest legat i sängen med datorn under eftermiddagen. Inte mycket att hitta på här omkring. Mår okej men varit trött och tappat matlusten. Men det är rätt normalt. Nu ska jag väl snart försöka sova. God natt på er.

fredag 27 april 2012

Danne och Bleckan för unicef

Vet inte om ni vet vilka Danne och Bleckan är men det gick i alla fall en serie om dom på SVT för ett tag sen. Dom äger en tatueringssalong som blivit väldigt känt och har jobbat sig upp från "ingenting till någonting" som dom själva säger. Nu är dom med i några korta filmer i en serie på fyra delar i unicef:s kampanj för att få fler människor att bli världsföräldrar. Så tänkte bara tipsa er om att se  filmerna genom att gå in här http://unicef.se/danne-bleckan eller kolla på första filmen här nere.


Jag tyckte verkligen att filmerna berörde och anmälde mig just till att bli världsförälder. Gör gärna de du också, det är enkelt och så värt det! Kram

Välstucken

Sitter och knaprar på äpplebitar som jag fått av sköterskan. Cellgiftsdroppet sattes igång för ett tag sen. Sprutan i ryggen fick jag också efter ca sju försök och 3 olika läkare som fick prova. Inte det mest angenäma stunden där inte. Men dom sa att jag var en kämpe och frågade om jag höll på med idrott. För tydligen så är sånna som sportar lite tåligare, i alla fall som dom märkt här. Kände mig dock inte så kämparaktig och stackars mamma också som satt med och kollade på. Inte kul att se sin dotter gråta av smärta. Många gånger är det kvar också men har även klarat av några stycken så det är väl bara att fortsätta. Nu är det middagsdags så hej då på er.

I väntans tider

Ligger i sjukhussängen och väntar på att stickas i ryggen. Kom hit vid 10-tiden idag och har käkat lunch. Fått lugnande medel nu innan sprutan i ryggmärgsvätskan så väntar på att de ska kicka in. Sen hoppas jag på att få sova en stund. Man ska ju ligga stilla helt plant efteråt så att ryggmärgsvätskan kommer i balans efter att man sprutat in cellgifterna. Annars får man en hemsk huvudvärk i flera dagar efteråt. Hoppas att ni har trevligare saker för er. Kram


torsdag 26 april 2012

Ny look

Fixade lite med layouten på bloggen för att fördriva tiden. Alltid kul med lite förändring. Så vad tycks? Skickar med en till bild också.

Gerbera

Färglös dag

Som sagt seg dag idag. Men har haft lite ork att göra några små saker. Har bland annat målat lite fler ramar som jag köpt på second hand. Diskade glasen till ramarna också. Tagit en promenad mellan regnskurarna och betalat räkningar. Blir inlagd imorgon. Skulle ju egentligen blivit det idag men dom hade så fullt så fick flytta de till imån. Mig kvittar det. Men tycker att det är allra tråkigast att ligga över helgen. Inte lika mycket personal och man får inte välja mellan två maträtter hehe.

Nu funderar jag på vad jag ska hitta på de sista timmarna innan det är tillåtet att lägga sig. Måste packa sjukhusväskan och duscha men det tar tyvärr inte så lång tid. Åh det är dagar som dessa som man ska ha ett badkar. Hade ett i lägenheten jag bodde i några dagar i höstas när jag hade flyttat till skolan. Hann tyvärr aldrig använda det eftersom jag blev inlagd på sjukhus och sen fick flytta hem. Slänger med en bild också som jag redigerat idag. Fotade lite blommor igår med mina makroringar som jag fick i julklapp. Riktigt roliga att experimentera med. Tyvärr är mitt objektiv trasig så det är svårt att få skärpa ibland. Men tror att vissa av bilderna blev rätt lyckade ändå. Puss och kram

Grå och tråkig dag så därför en färglös bild.


Gårdagen

Sitter och ser på en riktigt seg film. Som om min dag kunde bli långsammare. Igår var bättre dock. Lagade till och med mat. Löftesstjärnan med pommes, enkelt och gott. På eftermiddagen var brorsdottern här och vi såg på film och spelade spel. Väldigt trevligt! Vi brukar ju passa henne då och då. Ganska ofta faktiskt. Hon är mer som en lillasyster än syskonbarn. Hon har blivit så stor. Snart gått ur förskolan och nyss tagit hål i öronen. Och det det gjorde bara liiite ont.


tisdag 24 april 2012

Baksmälla?

Om jag mådde bättre än på länge igår så har jag mått sämre än på hela veckan idag. Hemsk huvudvärk och illamående. Fick inte ens behålla lunchen. Det är som att jag har haft nån slags baksmälla efter igår. Bara det att istället för att få det efter att ha festat för hårt så räcker det för mig att spendera en kväll i en fåtölj med goda vänner, god mat och andra lugna aktiviteter. Känns inget vidare. Fast vet också att det troligtvis beror lite på några tabletter jag äter nu som får mig att må illa och bli trött. Har sovit mycket idag vilket har varit skönt. Och nu hoppas jag att jag snart ska få sova igen. Så god natt på er.

måndag 23 april 2012

Kvällskul

Spontan kväll hos goda vänner. Mat och sen spel. Roligt roligt. Mår ovanligt bra så det är klart att de ska utnyttjas.


Tandlös

Så vart jag av med visdomstanden. Gick bättre än förväntat så tack gud för de! Inte ens bedövningssprutorna var så hemska som jag minns dem. Jag har nog blivit van vid stick och smärta ändå. Sitter med tuss i munnen och snett leende och väntar på taxin. Solen lyser gott i göteborg.


söndag 22 april 2012

Loppisfynd


Kom hem för en liten stund sen. Varit iväg på loppis som ligger ganska nära där vi bor. Och kolla vad jag hittade. En gammal filmkamera från början av 60-talet. Jag vill ju jobba med tv och film så var helt enkelt tvungen att ta med den hem. Riktigt kul faktiskt att sitta och undersöka hur den fungerar och kolla lite på internet om den. Tror jag fick den ganska billigt också. Hittade lite andra saker med. Bland annat en snygg tavla, en ram i gammaldags stil, en vas och andra småprylar. Loppis och second hand är riktigt roligt ibland när man gör fynd.


Annars har det varit en sån där seg dag idag också. Mått halvkasst eller mest varit trött och haft huvudvärk. Förstår inte vad den här tröttheten kommer ifrån. Men är piggare nu. Tog ett par värktabletter innan vi åkte till loppisen och eftersom den var i en lada så var det kallt och friskt i luften så då mådde jag rätt bra. Sitter och kollar på bilder från Hawaii. Tänkte försöka hitta filmen där jag hoppar fallskärm. Verkligen en av de häftigaste sakerna jag gjort i mitt liv. Så glad att jag valde att göra det och speciellt på Hawaii där man får sån underbar utsikt.

Stolt och glad efter att just ha hoppat fallskärm!

Bild från när vi delade ut mat på Hawaii och jag träffade en mamma och hennes barn och bjöd dom på choklad. Så himla gulliga ungar. Önskar att jag hade fått träffa dom mer!
Vi hade simskola med några barn.

Åhh jag saknar verkligen Hawaii och STN riktigt mycket ibland. När jag kom hem där ifrån för snart ett år sen så saknade jag det inte så mycket i början men nu när det gått ett år, det har varit en tråkig vinter och jag minns hur grymt bra jag hade det då. Ja då längtar man tillbaka!

lördag 21 april 2012

Sega dagar och sega tänder

Idag har varit en fruktansvärt seg dag, och än är den inte slut. Så istället för att berätta hur otroligt lite jag har gjort idag och hur otroligt rastlös och samtidigt trött jag varit idag och helt enkelt klaga på vilken hemskt tråkig dag jag har haft idag, så kan jag berätta om igår istället. Åkte nämligen med mamma in till stan en liten sväng. Dock var det bara en snabbis. In på apoteket också för att hämta ut mediciner. Är väl på apoteket en gång i veckan i snitt. Alltid är det något som tagit slut eller någon ny medicin som skall hämtas ut.

Efter en seg eftermiddag och lite vila och halv-sömn en stund på eftermiddagen fick jag besöka av två av mina finaste vänner som jag känt länge och hunnit uppleva en hel massa fantastiskt med! Riktigt trevligt och vips så var den kvällen borta. Tänk att tiden kan gå så olika fort ibland. Mycket prat och skratt i flera timmar, det gör gott de. Men efter flera dagar av diverse mindre aktiviteter blir jag så väldigt trött. Tyvärr så verkar jag inte vara tillräckligt trött för att slippa vakna klockan sju varje morgon. Inte ens när jag lägger mig senare än vanligt. Mycket störande för det är ju en sak när man är trött och kan sova bort en tråkig dag. Men när man är trött men inte kan sova, ja då blir det segt kan jag tala om. Dock är jag nästan smärtfri i kroppen nu. Inte tagit några värktabletter idag. Skönt de. Känns där emot sådär inför måndag som innebär tandläkarbesök och dragning av visdomstand. Dom skall helt enkelt göra sår i munnen på mig så att jag skall slippa få andra sår i munnen. Mycket finurligt eller vad säger ni. Och ska jag lyssna på min mammas erfarenhet av att dra visdomständer så har jag inte direkt någon trevlig stund framför mig. Är van vid tandläkare och att dra tänder eftersom jag haft tandställning och fått möblera om på alla möjliga sätt i munnen för att det ska bli fint. Men minns när jag drog en kindtand och det tog tid och var inte det minsta behagligt. Inte ser jag heller fram emot bedövningssprutorna som gör så ont.

Man kan tycka att jag borde vara van vid sprutor och stick men i munnen gör det ju så illa ont och dessutom tror jag inte att jag kan vänja mig helt vid de där nålarna. Vare sig det är bedövning eller nålar i armen eller ryggen eller andra ställen. Såg här om dagen på tv-programmet "Unga läkare" där dom filmade när dom gjorde ett benmärgsprov på en man. Och fy vad glad jag är att jag inte såg det för ett halvår sen. Har gjort fem stycken benmärgsprov tror jag och om jag vetat då hur grov den så kallade nålen (kanske om man tänker sig en normaltjock virk-nål utan krok) är så hade jag aldrig kunnat ligga kvar på den där britsen. Inte konstigt att jag hade så ont att jag hade problem att röra mig i flera dagar efteråt varje gång. Det såg helt brutalt ut, i och för sig så känns det ju ganska brutalt också när man är med om det. Mannen på tv var dock gjord av stål eller nått för han hade inte känt någonting. Skönt för honom då då.

Nu har jag inget mer att skriva om så får hitta ett annat sätt att fördriva tiden på. Det blir en klurig uppgift. Kanske ska äta något bara för att det är gott och tar tid. Så slipper min läkare (som kommer från norge och pratar riktigt go dialekt) klaga på att jag ää so tinn (tänk er det på sjungande norska). Var tvungen att fråga vad hon sa. Och när hon sa "smal" i stället fattade jag. Men har faktiskt inte tappat så mycket vikt, bara musklerna som rasar tyvärr. Men dom kommer tillbaka. Hej på er!

Den här bloggposten vaccinerar 95 barn

Just nu söker UNICEF en hälsospecialist till konfliktområden i Afghanistan. I tjänsten ingår bland annat att massvaccinera miljontals barn mot stelkramp, polio och mässling.

Ett annat sätt att hjälpa till kan vara genom att publicera denna bloggposten och på så sätt vaccinera 95 barn runtom i världen mot stelkramp tillsammans med Apotek Hjärtat.

Jag är med UNICEF i kampen för varenda unge. Vill du också vara med och förändra barns liv? Bli Världsförälder här: unicef.se/bli-varldsforalder. För 100 kronor i månaden är du med och ser  till att barn över hela världen får vaccin, medicin, rent vatten och utbildning.

Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten mellan 16 april och 13 maj så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial påunicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj

 Foto: © UNICEF/Asselin

torsdag 19 april 2012

Kalas dag

Sitter i soffan och är helt slut efter dagen. Idag är det pappas födelsedag så ikväll hade vi kalas med gäster och tårta. Tårta som jag faktiskt fixade ihop. Köpte färdig botten och la emellan mosad banan och hallonsylt. Och så grädde på med oboy pudrat ovanpå i mönster. Mamma har mallar som man kan lägga på tårtan och pudra på så blir det fina mönster. Och sen lite kiwi på det. Måste säga att det blev rätt fint och gott också.

Tidigare idag var det sjukhusdags. Tog massor av prover och bestämde att jag skall börja äta cellgiftstabletter igen. Ska läggas in i slutet av nästa vecka för högdometotrexat. Det är ju när jag får cellgiftsdropp i 24 timmar och sen massa vanligt dropp i några dygn för att skölja ur cellgifterna igen. Så då ligger jag väl inte över helgen. På måndag ska jag till sjukhustandläkaren för att dra en visdomstand som ställer till problem. Enligt tandläkaren måste den bort men jag är inte helt enig med honom. Tycker inte att just den tanden är speciellt jobbig men antar att han vet bäst. Riskabelt bara att dra tänder på mig nu eftersom jag så lätt får infektioner. Jag som inte ens får få små sår och nu ska dom göra ett jättesår i munnen. Ska äta en till ny antibiotika innan jag går dit och sen ett tag efter i förebyggande. Just nu äter jag 3 olika antibiotika. 2 i förebyggande och en för infektionen jag har. Det blir en del tabletter.

Har i alla fall haft en trevlig dag och nu är jag trött efter allt. Så hoppas att ni får sova gott. Det tänker jag göra.

onsdag 18 april 2012

God natt

Igår var jag hemma hos en mycket fin vän och hälsade på och blev bjuden på fika. Väldigt trevligt och roligt var det. Och idag var jag med mamma på stan lite. Fyndade faktiskt tröjor och ett par jeans idag, halva priset på rea-priset. Inte illa alls. Sa till mamma sen att så här frisk har jag inte känt mig på länge. Lite shopping gjorde susen.

Där emot har jag varit väldigt trött de senaste dagarna och mått illa till och från. Kanske får ta det lite lugnt. Fast sitta och prata med någon i två timmar och sen inte göra något resten av dagen tycker jag är rätt lugnt. Men jag får väl inse att jag inte är frisk helt enkelt. Imorgon ska jag i alla fall till sjukhuset igen för mer prover och kanske behandling. Beror lite på hur mina värden ser ut och så.


Har ingen skrivlust ikväll så nu får det vara bra. Go natt på er

måndag 16 april 2012

Försov mig

Haha i morse blev det verkligen galet. Skulle till sjukhustandvården i Göteborg på förmiddagen. Måste gå dit då och då eftersom man lätt får sår i munnen och andra problem när man får cellgifter. I alla fall, hade ställt klockan på 7.30. Taxin skulle komma 8.40. Gillar att ligga och dra mig och snooza så därför satte jag mobil-larmet så pass tidigt. Det ringer som de ska kl 7.30 och jag trycker på snooz, tror jag i alla fall. Ca en timme senare klockan 8.38 vaknar jag med ett ryck. Kollar klockan, inser att taxin kommer om 2 minuter. Upp ur sängen, gräver i byrålådorna, hittar jeans och linne och slänger på mig en tjocktröja. På med mössan och mobilen i fickan. Rusar till toaletten. Lite deodorant under armarna och sen ner till hallen. Greppar en näringsdryck på vägen, drar på mig skorna, rycker åt mig väskan och ut till taxin som står och väntar. När jag sätter mig i taxin och kollar på klockan i bilen är den 8.42. Inte så illa för en sjukling eller vad säger ni.

Sitter sen i taxin och funderar på exakt hur många saker jag glömde/inte hann göra på morgonen. Frukost - det fick bli näringsdrycken det, tur att det inte tar lika lång tid hos tandläkaren som på avdelningen. Borsta tänderna - viktigt när man ska till tandläkaren, bra där att jag inte åt någon frukost som kunde fastna mellan tänderna. Andedräkten fixades med tuggummi. Linserna - Ser ändå helt okej utan, får lite huvudvärk bara. Gå på toa - Hade tur även här och kunde hålla mig tills jag kom till tandläkaren. Och sen insåg jag också en enda bra sak med att jag inte har så mycket hår längre. Det är bara att dra på sig mössan så är den biten avklarad. Inget fixande i det oändliga. Och sminkar mig gör jag sällan nu för tiden ändå.

Så det gjorde inte så hemskt mycket att jag försov mig en timma och gick från sängen till taxin på några få minuter. Personligt rekord slog jag i alla fall många gånger om gällande den saken. Kommer bli svårt att slå det igen helt klart.

Hoppas att ni fick en lite lugnare start på dagen. Imorgon ska jag få träffa en mycket fin och bra vän. Det ska bli extra roligt. Och på tal om roligt, gissa vad som kom i brevlådan idag. Det kanske är svårt att gissa men då kan jag berätta istället. En bröllopsinbjudan!!! Jippie jag är så glad. Två av mina finaste vänner skall gifta sig och jag är bjuden. Snälla, snälla Gud gör så att jag kan åka dit!!! Det vore verkligen hur kul som helst. Jag bara måste må bra nog den dagen. Måste kolla med min läkare nästa gång hur behandlingen ser ut runt den tiden. Hoppas, hoppas, hoppas, om jag så ska komma i sjukhussängen med dropp och allt. (Undrar om den får plats i kyrkan?) Näe kanske inte men åh vad roligt de hade varit om jag kunde vara med.

Nu blir det kvällsmat och sen kriminalfilm med päronen (mormor det betyder föräldrarna). Ha de bra!

söndag 15 april 2012

Arg

Jag har aldrig riktigt känt något hat mot min cancer. Mer bara varit ledsen och sur på den. Men när jag läser på Facebook om små barn som drabbas, ser tv-program där ena tvillingsystern dör på grund av sin sjukdom och läser bloggar där en trebarnsmamma har obotlig cancer och varje dag kan vara hennes sista. Som måste lämna sin söner och man utan att kunna göra något åt det. Hur cancern tar bort valmöjligheter och skördar och förstör liv. Då bli jag arg, då känner jag hat och får lust att kalla den för alla fula ord jag kan. Jag önskar att jag kunde skada cancern lika mycket som den skadar människorna som den drabbar.

Kom på att det är just de jag håller på med (skadar och tar död på skiten), men bara med min egen cancer. Tyvärr så funkar det inte för alla. Den håller sig krampaktigt kvar ändå och ibland drar den med sig människor ner i graven. Små barn, mammor och pappor, släktingar och vänner. Och ingen går säker, därför blir jag arg och så ledsen.

Samtidigt är jag så grymt tacksam för den forskning som på bara det senaste åren utvecklas enormt och ger så många fler chansen att få livet tillbaka! Tack alla som skänker pengar, donerar blod och stamceller, eller på annat sätt bidrar till att bekämpa cancer och andra hemska sjukdomar! Och tack Gud för att jag fått en andra chans.
En bild på mig tagen någon gång de första veckorna på sjukhuset. Ser glad och frisk ut.  Innan cellgifterna fått håret att åka av och cortisonet fått ansiktet att svullna upp.  Hade då ingen aning om vad som komma skulle.

Nu tänkte jag bli på bättre humör och ta mig ut i solen på en liten promenad. Var flera, flera, flera veckor sen jag kunde/orkade göra det så de ska bli skönt! Ha en bra dag.

Courageous

Tänkte börja dagen men att tipsa om en film som jag och mamma såg igår kväll.

Courageous-
Fyra män, en kallelse: att tjäna och skydda. Som poliser, Adam Mitchell, Nathan Hayes, David Thomson, och Shane Fuller är säkra och fokuserade. Men vid slutet av dagen, möter de en utmaning som ingen av dem verkligen är beredda att ta itu med: faderskap.

Medan de konsekvent ger sitt bästa på jobbet, verkar bra vara allt de kan uppnå som pappor. 

När tragedin är framme är dessa män lämnade att brottas med sina förhoppningar, sina rädslor, sin tro, och deras faderskap. Kan en nyfunnen vänskap hjälpa dessa pappor att komma närmare Gud ... och till deras barn?

Fylld med actionfyllda polis drama, Courageous är den fjärde filmen från Sherwood Pictures, det filmskapande ämbetet Sherwood Baptist Church i Albany, Georgia. Fastnitad biobesökare kommer återigen finna sig skratta, gråta, och jubla när de utmanas och inspireras av vardagshjältar som längtar efter att vara den typ av pappor som gör en livslång inverkan på deras barn.

Skydda gatorna är en självklarhet för dessa män. Att uppfostra sina barn på ett Gudomligt sätt? Det är modigt. Texten tagen från 
http://cdon.se/film/courageous-17046347


En jätte bra och fin film. Ena minuten kämpar man för att hålla tårarna tillbaka och nästa minut gapskrattar man och slår sig på knäna. Spännande, kärleksfull, känslosam, rolig och underbar!



lördag 14 april 2012

Märks det..?

Märks det att jag mår lite bättre idag? Har orkat vara lite mer aktiv här och till och med hjälpt till lite här hemma. Jo minsann gissa vem som efter månader av nästan konstant soffliggande ställde sig och lagade mat idag. Pappa är nämligen på kurs och mamma jobbade hela förmiddagen så det var läge att hjälpa till lite tyckte jag. Och jag gillar ju faktiskt att laga mat. Så stekta kycklingfiléer, ris och sötsur+het+nått annat sås blev det. Uppskattades till och med av lillebror. Då har man lyckats.

Tyvärr orkar jag inte träffa några vänner. Har haft gammelmormor här i veckan och lite andra gäster också plus barn så har fått nog av folk. Det är faktiskt ansträngande att umgås. Lyssna och svara, vara trevlig och inte klaga på ljudvolymen för att man har känsligt huvud. Men snart hoppas jag, kanske senare nästa vecka, då vill jag vara fri från infektionen och vara pigg och orka träffa folk. Det var alldeles för länge sen jag träffade vissa vänner, de flesta av dem faktiskt.

Men men idag är alltså en bra, även om regnet vräker ner utanför fönstren.

Skickar med en liten låt också.

Ni som har Spotify kan trycka här: Me In Motion – How He Loves Us
Annars finns den på Youtube här:

Om ni känner för att donera lite

När jag lade upp länken om det där armbandet så började jag även surfa runt lite för att försöka hitta nått ställe på nätet där man kan köpa sådana oranga "cancerband". Men det var minsann svårt att hitta. Där emot var rosa bandet väldigt enkelt att hitta. Tycker verkligen att det är sjukt bra att kampanjerna för rosa bandet går så bra och att det blivit så känt men tycker samtidigt att det diskriminerar ca hälften av befolkningen. Nämligen männen. Prostatacancer som exempel är den vanligaste cancerformen hos män, men hur många blåa band ser man i kampanjer, butiker och så vidare. Eller oranga för den delen, leukemi-färgen. Tycker verkligen att det är underbart hur mycket som varje år samlas in till rosa bandet men jag tycker inte man skall ställa en typ av cancer mot en annan. Det är lika jävligt (förlåt men alla andra ord är för tama) vilken cancer man än har fått. Man får gå igenom saker som ingen människa någonsin borde behöva uppleva. Och ofta under en väldigt lång tid.

Hittade i alla fall en insamling till just Leukemi.

Man kan till exempel sms:a BESEGRA 2022 (följt av ditt namn om du vill) till 72988 för att skänka 50 kr till Cancerfonden och forskningen mot LeukemiExempel: BESEGRA 4450 Johan Ek
Eller gå in här: http://www.cancerfonden.se/sv/Stod-oss/insamlingar/?collection=2022

Och om man bara vill stödja Cancerfonden generellt utan att skänka till någon specifik cancer grupp. Sms:a BESEGRA (följt av ditt namn) till 72988 för att skänka 50 kr till Cancerfonden och forskningen om cancer.


Om man inte har råd att skänka massa pengar (dock är 50 kr inte så mycket om man jämför vad vi vanligtvis lägger på gottigheter och så vidare) eller vill göra något mer så kanske man donera blod eller benmärg. Det räddar också liv!

Armband

Det här fina armbandet fick jag av en släkting här om dagen. Hon brukar göra diverse smycken och är riktigt duktig på det. Jag visste inte ens att det finns "cancerband" till leukemi men tydligen så har alla olika cancer-typer var sin färg. Min (leukemi alltså) är orange som hon sa.

fredag 13 april 2012

Infektion efter infektion

Den ena infektionen avlöser den andra. Fick urinvägsinfektion igår igen. Men slipper ligga inne i alla fall. Trodde igår att jag skulle bli tvungen att göra det. Men det hade verkligen inte varit roligt. Det är den fjärde infektionen under en dryg månad. Helt galet och väldigt jobbigt. Beror väl mycket på att mina värden varit så dåliga ett tag nu och immunförsvaret varit i botten. Fick i alla fall antibiotika och ska dricka massa vatten, igen. Känns som jag jämt ska dricka mängder av vatten. Men vatten är ju bra, dock jobbigt med allt spring på toan.

Mår ändå ganska okej nu. Ingen feber och har fått tillbaka lite energi. På grund av infektionen fick jag aldrig börja äta cellgifts tabletterna igen. Känns rätt skönt för jag mår ju bättre utan, åtminstone för tillfället. Men det är ju inte bra att hoppa över dom för länge.

Nu ska jag sova. Hoppas på en bra dag imorgon. Kan behöva de nu! Kram på er

torsdag 12 april 2012

Lite bättre

Var inne och tog prover idag igen. Dom vill ha extra koll på mig när mina värden är så låga. Men nu hade dom stigit rätt bra av sig själva så behövde inga transfusioner vilket var skönt. Går mycket fortare då. Kroppen värker mindre och mindre för varje dag så det går sakta framåt. Har inte haft huvudvärk på hela tre dagar om man räknar idag och det är ju nästan rekord.

Igår var jag dock väldigt trött. Rörde inte datorn på hela dagen och det är nog bevis om något. Lite piggare idag men så har jag fuskat och tagit tabletter också. Hade tänkt träffa lite kompisar denna veckan men får skjuta på det. Så blir det när man försöker boka något i förväg.

tisdag 10 april 2012

Upp och ner och upp och..

Har som sagt mått väldigt dåligt den senaste veckan, haft extremt dåliga blodvärden och mycket värk här och var. Kom hem från sjukhuset sent i lördags kväll som sagt och var tillbaka på kontroll och provtagning idag. Har inte ont på lika många ställen längre men har fått ett hemskt jobbigt sår i munnen så har svårt att äta. Blodproverna var lite bättre än sist i alla fall så verkar som att jag håller på att återhämta mig. Skulle fått behandling idag också men den hoppade vi över för jag var för dålig. Äter inga cellgiftstabletter alls för tillfället av samma orsak.

Fick feber igår men fick prata med läkaren. Trodde först att jag skulle få läggas in igen men hon skrev ut ett antibiotika som mamma hämtade på apoteket och det hjälpte på en gång så idag är jag feberfri. Tack Gud för de för vet inte om jag skulle orka med mer bakslag nu. Ska tillbaka på torsdag och se om jag mår tillräckligt bra för att börja äta cellgiftstabletter igen.

Men det är inte enbart tråkigheter. Min gammelmormor 97 år, är på besök ända från Katrineholm. Hon är verkligen en gullig liten gumma med humorn kvar. Lyser upp tillvaron lite grann. Inte så ofta vi träffar henne eftersom hon bor så långt bort. Några gånger om året bara. Hon om någon vet hur det är att ha ont och ha långa tråkiga dagar. Men hon är pigg nog att bo själv i sitt hus än så länge och det är roligt.

söndag 8 april 2012

Hemma igen

Tänkte bara meddela att jag kom hem sent igår kväll. Skönt att vara hemma. Mår lite bättre men har fortfarande väldigt ont men inte på lika många ställen. Kram

torsdag 5 april 2012

Ingen påsk och ingen mat

Jaha jag blir visst kvar här över helgen. Dessutom ska jag fasta ett par dygn, alltså får jag inte äta och bara dricka klara drycker. Var på ultraljud i morse och dom kollade på den lilla inflammationen som jag har. Tror det var i början av bukspotskörteln eller något. Så nu ska tarmarna vila för säkerhets skull. Där rök alltså påsken och all god påskmat. Dom tror i alla fall inte att jag har influensa men jag har fortfarande ont över hela kroppen. Och när jag får morfinbaserade värktabletter så blir jag illamående och yr så spydde två gånger igår så det är inget alternativ.

Verkar som att kroppen efter ett halvt år av behandling inte orkar med så mycket mer. Har riktigt lågt med vita blodkroppar igen och mitt blod- och trombocyt-värde sjunker också så att jag får fylla på minst varje vecka. Huvudet och kroppen värker ikapp och jag är trött mest hela tiden. Jag är tjugo år men min över åttio år gamla farmor är både starkare och piggare än mig. Jag tror till och med att min över nittio år gamla gammelmormor orkar mer än mig för tillfället. Det ända som skiljer mig från att vara sjuttio år äldre än jag är, är väl att jag fortfarande ser och hör bra. Alltid något det.

Ledsen att jag inte har något trevligare att skriva men just nu är det detta som gäller. Hoppas i alla fall att ni får en härlig påsk och att långfredagen inte blir lika lång som min, skämt och sido. Kramar

onsdag 4 april 2012

Kvar på sjukan

Kanske borde berätta att jag aldrig kom iväg från sjukhuset igår. Blev inlagd och ska ligga här inatt också. Har ont över allt nästan och igår när dom röntgade såg dom att bukspotskörteln var lite svullen. Men det är inte det jag känner av. Har ont över hela kroppen, öm liksom. Det kan vara influensa säger dom eller reaktion på någon behandling. Inte många klara besked alltså.

tisdag 3 april 2012

Ingen ork kvar

Fick denna fina pin av en underbar vän. Ligger på sjukhuset nu och känner mig väldigt nere. Har varit här sen 11.30. Det har gått långsamt idag. Min port krånglade så tillslut fick dom ta blodprov i armen. Men det var inte heller helt enkelt eftersom jag är väldigt svårstucken. Nu ligger jag och väntar på blod som dom ska fylla på med. Men det kommer ta tid för först måste ett bastest bli klart. Det måste man ta om man ska få transfusion och dom är bara giltiga i en knapp vecka så därför måste man ta nytt hela tiden. Sen kommer de ta ett par timmar för blodet att droppa in också.

Jag fick i alla fall en säng tillslut. Annars sitter man i stolar om man bara ska ta prover. Jag är så väldigt trött, antagligen av blodbristen. Så det är skönt att ligga ner. Ont i hela kroppen har jag också.

I alla fall. Anledningen till bilden är att jag har den här pinen på väskan. Nu när jag låg här och kände att allt är skit och undrar varför jag måste stå ut med allt detta så såg jag den och påmindes om mina framtidsdrömmar. Och att det är mitt mål att kunna uppnå dom. Även om jag måste kämpa mig igenom allt detta först för att komma dit.
Men så undrar man vad meningen är egentligen. Är meningen med livet att uppnå sina drömmar. Eller leva och vara en god människa. Ska man bara försöka vara lycklig eller måste man uppnå vissa saker. Jag har alldeles för mycket tid att tänka det ska jag villigt erkänna. Ibland undrar jag varför. Varför är allt som det är, varför måste jag lägga två till tre år av mitt liv på att bli frisk så att jag sedan faktiskt kan leva det. Och vad är meningen att jag ska göra med mitt liv sen, när jag är frisk igen?

Det känns som att jag bara vill gråta bort allting. Lägga mig i fosterställning och sova tills allt är klart. Bort med all värk, alla gifter och mediciner. Bara få vara ifred och slippa allt. Jag har hållt på i ett halvår och det är ca två år kvar.
Jag har ingen energi kvar, ingen ork.


måndag 2 april 2012

Sofias änglar

Om ni inte har något för er någon dag så måste jag bara tipsa er om Tv-programmet "Sofias Änglar". Ett helt underbart program där man hjälper familjer som råkat ut för tragedier på olika sätt, genom att göra deras vardag lättare. Dom fixar med saker i huset, bygger om och renoverar. Samtidigt som dom ibland är rena själa-vårdare. Jag personligen älskar bygg och renoverings-program och även program med gripande historier och berättelser. Och detta innehåller både och, perfekt kombo. Så om ni inte redan sett det måste ni gå in på länken här nedanför och kolla.

I Sofias änglar får Johnnie Krigström, Mattias Särnholm & Sofia Wistam chansen att hjälpa människor som har haft riktig, riktig otur. Under serien hjälper Sofias änglar olika familjer med olika problem. Det kan vara en olycka, sjukdom eller ödet som gjort att livet tagit en helt annan vändning än planerat. När man mår som sämst så kan det mesta kännas omöjligt. Men genom att börja med att göra i ordning hemma, kan Sofias änglar förhoppningsvis skapa e

Dagens

Det vart minsann en tur till badhuset idag. Trevligt och lilltjejen simmade riktigt långt. Dock blev jag helt slut efter att mest ha suttit och tittat på. Mycket skrik och stim från alla barn. Haft ont i huvudet idag också och ryggvärk som vanligt. Så sen vi kom hem i eftermiddags har jag inte gjort många knop. Inte innan heller för den delen, vaknade tidigt idag också. Kan inte somna om men blir istället trött senare på dagen.

Det är verkligen trevligt med lite miljöombyte. Orkar tyvärr dock bara med nått sånt någon gång i veckan. Och endast någon timma. Men bättre än inget. Imorgon blir det Sahlgrenska kl 10:30. Skönt att ha bra med tid på morgonen. Mer saker har jag väl inte direkt att berätta. Inte mycket intressant som händer här inte. Hoppas på att om några månader kunna få ha lite mer energi. Mer van vid de nya behandlingarna och tabletterna tillsammans med lite längre tid mellan inläggningar och sånt.

Dom säger ju lite då och då att det ska bli bättre, bara efter denna behandlingen men hitintills har det inte riktigt stämt enligt mig. Men man måste ju hålla hoppet uppe. Vore kul att kunna umgås lite mer med vänner och folk i sommar och så när alla kommer hem från skolor och blir lediga från jobb. Idag har jag i alla fall bokat in två dejter till nästa vecka med fina vänner. Så det ser jag fram emot. Nu börjar klockan närma sig läggdags. Ska bli riktigt skönt att få sova och glömma bort värk och tristess.

Hoppas att ni får en fin dag imorgon!

söndag 1 april 2012

Resultatet

Det blev allt lite scones. Gott till kvällsmat. Familjen blev glada, gjorde bara fem stycken, halv sats. Tycker ändå att dom bara är som bäst när dom är nybakade. Så ingen idé att göra massa som blir över. Bättre att göra nya när man vill ha igen. Tar ju inte så lång ändå. Hade i rivet äpple som sagt och hälften av mjölet av graham. Gott med lite annorlunda smak. Hoppas att ni får en fin kväll och en bra kommande vecka.


Lite klagan såhär en söndag

Nu känns det som att det är dags att uppdatera lite här igen. Tyvärr så har jag inte så mycket roligt att skriva om. Förutom då att jag igår kväll var med ett riktigt gott gäng vänner under kvällen och inte kom hem försen efter tolv på natten. Det är väl inte allt för sent men för mig som brukar lägga mig halv tio så blev det en lång men o så trevlig kväll. Dock får jag betala priset idag med en kropp som inte riktigt vill vara med. Har fortfarande ryggont sen i onsdags. Har gett upp teorin om att vara överansträngd. Tror nu mer att det är det sketans cellgiftet jag fick i tisdags som ställer till det. För smärtan har varit lika dan hela tiden, inte bättre eller sämre någon dag. Annars brukar ju träningsvärk och den mesta smärta man får när man anstränger sig gå över efter några dagar eller i alla fall bli bättre. Det är ingen vanlig smärta heller. Mer stickande och svidande på båda sidor om ryggraden.

Sen har huvudet inte heller bjudit på så mycket trevligheter tyvärr. Och jag skall ju hålla nere på värktabletter som baseras på paracetamol som de flesta verk- och inflammationshämmande tabletter gör. För mina levervärden har ju varit för höga och det beror delvis på värktabletter och en annan medicin som jag fått sluta med. Den är bara förebyggande som tur är och inte livsviktig. Men mina andra värktabletter som baseras på morfin liknande substanser har inte hjälpt så bra mot den här värken tyvärr. Och för att klaga lite mer så har nu kortisonet verkligen börjat yttra sig i form av värmevallningar blandade med frossa och blossande kinder. Men det är inte så mycket att klaga över ändå. Tar sista tabletterna idag men sen tar det ju en halv vecka för det att gå ur kroppen.

Imorgon är det ny vecka och på tisdag blir det sjukhuset igen. Men om jag har för mig rätt så blir det bara provtagning. Riktigt skönt, sen kanske jag måste fylla på med nått så att det tar en massa tid i alla fall men skönt att slippa sprutor och gift. Även om jag ändå äter cellgiftstabletter varje dag. Imorgon hoppas jag att jag ska orka följa med mamma och brorsdottern till badhuset igen. Så får mamma simma ifred medan jag håller koll på flickan och får tiden att gå. Brukar få kasta i ringar som hon simmar omkring och hämtar på botten. Minns att jag och min lillebror också höll på så när vi var små. Var mer under vattnet än över. Badhus är verkligen bra, tänk vad mycket roligt man kan hitta på i vatten.

Såg på en blogg att det var någon som bakat scones och blev väldigt sugen. Så nu ska jag bara bestämma mig för om jag orkar ställa mig och baka jag med. Det hade onekligen varit riktigt gott! Ska nog pröva att ha grahamsmjöl i och kanske lite rivet äpple. Vad tror ni om det? Kan nog bli bra, lite saftigt förhoppningsvis.