onsdag 21 december 2011

Snart jul

Känner att det är dags för en lite seriösare up date nu. Har verkligen knappt orkat tänka tanken på att skriva något här på ett tag men nu får de bli gjort. Åkte ju in akut i helgen som var, på grund av magsmärtor. Fick ligga över 2 nätter på det lokala sjukhuset. Behövde som tur var aldrig åka till Sahlgrenska, dit åker jag ju ändå minst en gång i veckan och med en resa på över en timme enkel väg så var det skönt att slippa. Man kom aldrig riktigt på varför jag hade ont, hade lite dåliga levervärden men inget konstigt eftersom jag äter så mycket mediciner. Fick åka hem på måndagen i alla fall.

Igår, tisdags blev det som vanligt besök på Sahlgrenska för behandling som jag alltid får en gång i veckan. Blev verkligen en heldag. Åkte hemifrån 6:30 och kom hem vid 17-tiden. Har börjat få ett nytt cellgift nu, en annan sort än tidigare. Dom byter då och då och olika cellgifter fungerar på olika sätt. Det jag fick innan hade jag nästan vant mig vid. Mådde inte så dåligt dagarna efter men nu mår jag inget vidare igen. Började med det nya förra veckan och har varit något galet trött och orkeslös hela veckan och är det fortfarande. Helt svag i musklerna. Tar en halv evighet bara att gå upp för trappan till andra våning. Orkar inte bära något som väger. Riktigt segt är det. Speciellt eftersom jag blir lite rastlös på dagarna. Finns inte mycket jag varken orkar eller kan göra. Har slut på bra serier att kolla på också. Nån som har nått tips? Eller filmer.

Har också börjat med cortison igen. Dock en annan sort än förra gången. Det har väldigt många biverkningar dom flesta dåliga. Man blir så konstig i huvudet och jag känner mig som ett kontrollfreak. Vilket inte riktigt funkar ihop med orkeslösheten. Vill få massa gjort och hjälpa till hemma lite samtidigt som jag blir helt slut av att ge hunden mat. Sist så fick jag en väldig energi av cortisonet men inte denna gången. Nu är det bara massa jobbiga biverkningar som ständig hunger, rådnader på huden så fort jag rör den, uppsvälld mage, konstig i huvudet och mat som inte smakar som man är van. Men den här gången ska jag bara äta det i några veckor så hoppas att det blir bättre sen. Det värsta är att sluta med det för då är kroppen beroende och man har baksmälla i en vecka.

Nu ska jag in på fredag igen för extra koller. Hade dåligt trombocyt värde i tisdags. Trombocyterna är blodplättar och det är dom som gör att blodet koagulerar. Så just nu kan man säga att jag är rätt blödig. Så nu gäller det att vara extra försiktig. Det är de nya cellgifterna som gör att de blir så så doktorn ville kolla lite extra och kanske fylla på med sånt blod. Där emot hade jag bra Hb alltså okej med röda blodkroppar och dom vita var normala också. För mig alltså. Vilket är skönt för då kan jag äta utan att tänka efter massa och det gör inget om jag klappar katterna. Dock så kommer det ju aldrig bli normala värden igen försen behandlingarna är klara men det går att leva med.

Det var nog det senaste jag hade att säga. Mycket text jag vet men så blir när man slarvar med att skriva ofta istället. Hoppas att ni alla får en grym julhelg. Själv skall jag göra allt jag kan för att få en så bra jul som möjligt. Inte för att jag kan styra så mycket men humöret bestämmer jag själv över och det är de som avgör.

Puss på er alla fina människor!

2 kommentarer:

 1. Linnéa Åkesson22 december 2011 08:37

  Tips på bra serier är klassikern Sex and the City (heeeelt underbar!) och en fängelseserie som heter Oz. Den känns lite B i början men sen fastnar man i den så det känns som att man är med i den!
  Hoppas du får en helt ok jul nu iaf, tänker på dig!

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Finns massvis med bra serier!
  Lite tips (och jag hoppas du inte sett alla av dom):
  Big Bang Theory, Sons of Anarchy, Game of Thrones, Suits, Dexter, Beverly Hills, Vampire Diaryes. Även hört att Band of Brothers ska vara riktigt bara :)

  Hoppas verkligen du blir bättre för var dag som går. Du är värd så mycket mer.

  SvaraRadera