tisdag 25 december 2012

Juldagen

Hej på er, hoppas att ni hade en fin julafton igår. Det hade jag i alla fall tillsammans med mamma, pappa, lillebror, storebror och hans fru och dotter, farmor, mormor och min moster. Massa god mat och fina paket! Så tacksam och glad att även denna julen blev fin även om detta året varit tufft för våran familj. Jag vet tyvärr flera stycken som inte har haft samma tur som oss och har varit tvugna att fira en annorlunda jul.


Idag är det juldagen och den spenderas på sjukhuset. Idag får jag först Sendoxan ett cellgift jag inte fått på länge. Det är väldigt aggresivt mot njurarna så jag får en massa vätska och medicin i dropp som motgift. Så den delen kommer ta några timmar. Sedan ska jag få Vincristin som jag fått de tre senaste gångerna, en sista gång idag. Imorgon är jag ledig och sedan ska jag in över dagarna torsdag, fredag, lördag och söndag för att få ett cellgiftsdropp som heter Cytosar varje dag. Sedan är jag ledig början av nästa vecka tills jag ska in på fredag, lördag, söndag och måndag igen för att även då få Cytosar varje dag. Under dessa två veckor från idag till sjätte januari så ska jag även äta en annan sorts cellgiftstabletter som heter Lanvis. Just nu äter jag ju kortison men detta är den sista kuren med det och slutar på söndag tror jag. Efter att jag fått mitt sista cellgiftsdropp den sjätte januari så ska jag "bara" äta mina vanliga cellgiftstabletter Purinetol varje dag och Metotrexat en gång i veckan som jag har gjort nästan hela tiden från att jag började behandlades förra hösten. Och få sprutan med cellgifter i ryggmärgsvätskan var åttonde vecka som jag också fått från början. Har dock fått den lite oftare nu senaste månaderna och ska få den igen den åttonde januari. Så tabletterna och sprutan kommer jag få i ca ett och ett halvt år till sedan ska hela behandligen vara över. Mitt behandlingsprotokoll löper mellan två och ett halvt år till tre år. Så det där med hur länge jag ska fortsätta äta tabletterna och få sprutorna får vi se men åtminstone ett till ett och ett halvt år till.

Efter dessa två veckor jag har påbörjat med alla dessa behandlingar så kommer jag förstås må sämre igen. Mår inte super just nu heller men detta kommer ta ner både kroppen och immunförsvaret till botten och det kommer ta flera månader att återhämta sig. Det är ju i den fasen mamma är i nu. Klar med behandlingarna och på väg att återhämta sig. Men det är mycket som kroppen fått utstå så det är mycket som måste byggas upp igen. Både immunförsvar, muskler och det psykiska. Sedan hur jag mår av att "bara" äta tabletter och få sprutor är lite oklart. Man kan inte må perfekt så länge man får det men förhoppningsvis ska jag kunna börja plugga till hösten i alla fall. Allt sånt är ju så väldigt individuellt hur man reagerar och hur fort man återhämtar sig.

Så där har ni det. Den sjätte januari har jag mitt allra sista cellgiftsdropp och sedan kommer jag må piss i några månader men från det så kan de bara bli bättre!

Bilden är från just nu.

2 kommentarer:

  1. Håller tummarna att du blir frisk. En 19 årig kille hade inte samma och han dog den 21 Dec nu i år "/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket! Fy vad tråkigt att höra, hatar att så unga människor ska behöva dö på grund av sån här skit!

      Radera