måndag 3 oktober 2011

Ung Cancer - för er som är intresserade

Ung Cancer är en förening för unga vuxna med cancer. Det finns ju många olika cancerföreningar för olika typer av cancer. Men ingen för just unga vuxna. Ung Cancer startades av en tjej som fick tjocktarmscancer när hon var 21 och hennes bästa vän. Och hon upplevde att det fanns en hel del som hon saknade som ung vuxen cancer-patient. Dom beskriver organisationen såhär:

Ung Cancer är en ideell organisation för unga vuxna cancerdrabbade, 16-30 år.
 Vi jobbar för att förbättra unga vuxna cancerdrabbades levnadssituation. Med det menar vi att unga vuxna cancerpatienter inte bara ska överleva, utan även ha ett riktigt bra liv. Vi jobbar för att skapa bästa möjliga förutsättningar för unga cancerdrabbade både under och efter sjukdomstiden.
Trots att fler än 800 unga personer drabbas av cancer varje år har det tidigare saknats en organisation som stöttar dem genom besked, sjukdom, vård och i sitt fortsatta liv. Vi identifierade ett stort behov av mötesplatser, information och debatt som driver unga vuxna cancerdrabbades frågor. Därför grundades Ung Cancer.
Dom har gjort två stycken kortfilmer som jag tänkte att ni kan se om ni inte redan har gjort de. Den ena släpptes igår och den första för några veckor sedan. Dom håller på att göra fler. Så dom kan ni kolla på om ni vill. Verkligen så sjukt starka och driv-kraftiga tjejer som startat detta. Är mycket imponerad av vad dom lyckats med. Organisationen har funnits i ca 5 månader nu och dom är redan nominerade till Svenska hjältar.

2 kommentarer: